Siirry pääsisältöön

Valkosuklaajuustokakku kuin unelma

Me vietimme mieheni kanssa 10-vuotishääpäivää viime viikolla. Mitään erikoista emme halunneet järjestää, oltiin ihan vaan kotosalla. Kaikki keillä on tai on ollut pieniä lapsia tietää kuinka ihanaa on olla ihan vaan omassa kodissa ILMAN niitä lapsia. Kaikki tavarat paikallaan ja ihana hiljaisuus joka puolella. Siitä halusimme kahdestaan nauttia.
 
Teimme lemppariruokaa ja pitihän sen päälle saada jotain ekstra hyvää jälkiruokaa. Olin aikaisemmin nähnyt kun joku oli ylistänyt rouva Paavo Väyrysen hesarissa julkaistua reseptia herkullisesta valkosuklaakakusta. Sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Alkuperäinen resepti löytyy täältä
Kuinka ollakaan en pystynyt reseptissä täysin pysymään, mutta voi valita kumpaa noudattaa. Itse vähensin liivatteen ja sokerin määrää.
 
 
 
Pohja:
12 LU Bastogne -keksiä (150 g)
1 Daim suklaapatukka (56 g)
75 g voita
 
Täyte:
½ dl maitoa
 4 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
 
 Murskaa keksit ja suklaa tehosekoittimella tai veitsen avulla. Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos  leivinpaperilla vuorattuun 24cm  irtopohjavuokaan.
 
 Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi ja sulata kuumaan mehuun. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa.
 Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, liivateseos, sokerit ja suklaa tasaiseksi seokseksi.
 Vatkaa kerma vaahdoksi ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen ensin kermavaahto, sitten valkuaisvaahto.
 Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h tai mielellään seuraavaan päivään.  Koristele tuoreilla mansikoilla sulatetulla maitosuklaalla.
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria