Pääsin tekemään toista kertaa elämässäni rippikakkuja. No sinänsä sillä ei ole mitään merkitystä, samoja kakkujahan sitä on koko ajan tullut tehtyä. Mutta muotti on odottanut kiltisti laatikossa jo monta vuotta jotta pääsee uudelleen käyttöön. Huvittavaa sinänsä että ripille päässyt nuori neitokainen ei ristiä kakkuunsa edes halunnut. No tämäpä leipuri sen siihen tämäytti, noi ei sentään. Risti oli irtonainen ja laitoin se ainoastaan kuljetuksen ajaksi merkiksi siitä että toinen kakuista oli laktoositon. Tuli muuten leipurille muutama ylimääräinen sydämen tykytys kun sekoitin tuon normi kakun ja laktoosittoman keskenään. Olen oppinut että mitään kimallejuttuja ei kannata sisällä spreijata (leviää joka paikkaan) joten teen sen aina ulkona, mutta sisälle tullessani menikin kakut sekaisin. Onneksi olin sotkenut laktoosittoman kreemin kanssa kakkupahvin reunaa ja siitä pääsin tarkastamaan.
Kakut olivat mitoitettu 25hlölle eli olivat 28cm vuokassa ja seitsemällä munalla. Pohjat olivat sokerikakkua ja sisällä oli vaniljamousse ja tuoreita mansikoita.
Vaniljamousse ja tuoreet mansikat:
(kahteen väliin 26-28cm kakkuun)
- 6dl kuohukermaa
- 400g vaniljatuorejuustoa
- 2dl turkkilaista jugurttia
- 1rkl vaniljasokeria
- sokeria oman maun mukaan
- 6 liivatetta
- tilkka maitoa
- 500g mansikoita
Pilko mansikat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5-10min).Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jugurtti ja sokerit notkeaksi. Kuumenna maito ja sulata joukkoon ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet. Kaada seos tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Levitä täyte kostutetulle kakkupohjalle (itse täytän aina vuokan reunoja apuna käyttäen) ja tiputtele päälle puolet mansikoista ja toista toisen kerroksen kanssa. Kakku parasta täyttää juhlia edellisenä päivänä jotta kakku kostuu kunnolla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!