Siirry pääsisältöön

Rippikakkuja

Pääsin tekemään toista kertaa elämässäni rippikakkuja. No sinänsä sillä ei ole mitään merkitystä, samoja kakkujahan sitä on koko ajan tullut tehtyä. Mutta muotti on odottanut kiltisti laatikossa jo monta vuotta jotta pääsee uudelleen käyttöön. Huvittavaa sinänsä että ripille päässyt nuori neitokainen ei ristiä kakkuunsa edes halunnut. No tämäpä leipuri sen siihen tämäytti, noi ei sentään. Risti oli irtonainen ja laitoin se ainoastaan kuljetuksen ajaksi merkiksi siitä että toinen kakuista oli laktoositon. Tuli muuten leipurille muutama ylimääräinen sydämen tykytys kun sekoitin tuon normi kakun ja laktoosittoman keskenään. Olen oppinut että mitään kimallejuttuja ei kannata sisällä spreijata (leviää joka paikkaan) joten teen sen aina ulkona, mutta sisälle tullessani menikin kakut sekaisin. Onneksi olin sotkenut laktoosittoman kreemin kanssa kakkupahvin reunaa ja siitä pääsin tarkastamaan.
 
 
Kakut olivat mitoitettu 25hlölle eli olivat 28cm vuokassa ja seitsemällä munalla. Pohjat olivat sokerikakkua ja sisällä oli vaniljamousse ja tuoreita mansikoita.
 
 
 
Vaniljamousse ja tuoreet mansikat:
(kahteen väliin 26-28cm kakkuun)
 
- 6dl kuohukermaa
- 400g vaniljatuorejuustoa
- 2dl turkkilaista jugurttia
- 1rkl vaniljasokeria
- sokeria oman maun mukaan
- 6 liivatetta
- tilkka maitoa
- 500g mansikoita
 
 
Pilko mansikat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5-10min).Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jugurtti ja sokerit notkeaksi. Kuumenna maito ja sulata joukkoon ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet. Kaada seos tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Levitä täyte kostutetulle kakkupohjalle (itse täytän aina vuokan reunoja apuna käyttäen) ja tiputtele päälle puolet mansikoista ja toista toisen kerroksen kanssa. Kakku parasta täyttää juhlia edellisenä päivänä jotta kakku kostuu kunnolla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...