Kummityttöni äiti teki viime vuonna todella hyvää suolaistapiirakkaa hänen syntymäpäivilleen. Piirakka vei kirjaimellisesti kielen mennessään. Hän kertoi että oli bongannut ohjeen yhteishyvä-lehdestä. Omani oli siinä vaiheessa jo lehtikorissa kierrätykseen menossa ja pakkohan se oli sieltä ylös kaivaa. Repäisin ohjeen talteen ja se jäi odottamaan parempia aikoja.
Nyt vuosi maistiaisista pääsin tekemään sitä meidän neidin syntymäpäiville, onneksi ohje oli vielä jemmassa. Mutta tarvinneeko sitä edes sanoa että ohjeessa ei tälläkään kertaa pystyy ja tein tämän isompana kuin alkuperäinen ohje.
Tomaattipiirakka:
- 100 g margariinia
- 200 g suolakeksejä
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200g aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
- 2 dl parmesaaniraastetta
- 2 kananmuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 tl timjamia
- 3-4 isoa tomaattia
- 3 rkl oliiviöljyä
- ripaus rouhittua mustapippuria
Sulata rasva. Jauha suolakeksit ja jauhot tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rasva ja aja tasaiseksi. Painele keksiseos irtopohjapohjaisen piirakkavuokan (tai tavallisen) pohjalle ja hieman reunoille.
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, kananmuna, raastettu valkosipulinkynsi ja timjami. Nostele juustoseos pieniksi kasoiksi keksipohjalle. Levitä seos kostutetun lusikan avulla tasaiseksi. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä piirakan päälle. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja mausta kevyesti pippurilla.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Minkä kokoseen/vetoseen vuokaan teit omalla ohjeella?
VastaaPoistaNyt ei löydy mittaa vuoan mittaamiseen, mutta se on noin 28-32cm halkaisijaltaan. Sellainen normaalin ison piirakkavuoan kokoinen :)
VastaaPoista