Siirry pääsisältöön

Late Lammas-kakku

Tiedättekö kun on jotain sellaisia kakkuja joita sormet vaan syyhyää että pääsisi kokeilemaan, no tämä on yksi sellainen :) . Ihan pelkästään omalle perheelle en viitsi pelkästä kokeilunhalusta täytekakkuja tekemään, ne kun jää syömättä (muita leivonnaisia sitten kyllä kokeilen). Mutta ilo oli ylimmillään kun kuulin että 3-vuotta täyttävän sankarin toiveena oli Late ja se että kakussa olisi vaahtokarkkia :D No sehän onnistui!!
 
Itse kakkupohjan (sokerikakku) leivoin ihan normaalisti pyöreään vuokaan (7munaa ja 28cm). Leikkasinkin kakun ihan normaalisti kolmeen osaan, mutta täytön tein Ikean isoimpaan metalliseen salaattikulhoon jonka olin valmiiksi kelmuttanut. Se kulho on täydellinen pyöreiden muotokakkujen tekemiseen. Kun kakku oli yhden yön hyytynyt sivelin sen pinnan kermavaahdolla joka kiinnitti vaahtokarkit kakkuun. Vaahtokarkit löytyivät muuten cittarin amerikkahyllystä. Muut osat on tehty sokerimassasta.
 
 
Täytteenä kakussa oli maitosuklaa-appelsiinimousse
 
Täyte:
(26-28cm kakun kahteen väliin)
- 6dl kuohukermaa
- 400g tuorejuustoa
- 260g maitosuklaata
- 1 appelsiini
- 4 liivatetta
- tilkka appelsiinimehua
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5-10min). Pese appelsiini hyvin harjan kanssa ja raasta kuori. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Jos sulatat mikrossa tee se kannellisessa astiassa niin että aloitat 30sek jonka jälkeen sekoitus ja siitä jatkat 10sek erissä aina sekoittaen välissä. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita joukkoon suklaa. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata joukkoon ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet. Kaada seos suklaan ja tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja appelsiinin kuori.


Kommentit

  1. Monta pussia meni vaahtiksia :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi pussi ei ihan riittänyt. Jouduin avaamaan toisen pussin jonka olin ostanut varalle.

      Poista
  2. Monelle hengelle tuo Late Lammas -kakku on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on n. 25hlölle. Jos munien mukaan laskee niin 21:lle, mutta teen niin runsaita täytteitä että siitä tulee lisää "henkilöitä" :)

      Poista
  3. Paljon tuota sokerimassaa tarttee :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaa meni varmaan n. 2 pakettia tai pikkaisen vähemmän.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...