Mietin joskus että helpommallakin voisi ehkä päästä.... meinaan näiden synttäreiden kanssa. Ensinnäkin pitäisi yhdet juhlat, ei monia kattauksia, ja toiseksi ostaisi kaiken valmiina kaupasta :....... No eihän niin voi tehdä :D sehän olisi ihan tylsää ja ihan liian helppoa. Mikä sen mukavampaa kuin järjestää peräkkäisinä päivinä juhlia ja tehdä vielä sen kymmenen eri sorttia tarjottavia ;)
Kuten meillä aina oli neidinkin synttärit jaksotettu useampaan osaan. Ensin oli kaverit ja sitten sukulaiset. Sukulaisille tarjottavaksi halusin kokeilla jotain ihan erilaista kakkua jotain mitä en ole aikaisemmin kokeillut. Ja tyylilleni uskollisena sanoin piut paut harjoitusversioille ja ryntäsin suit sait soitellen sotaan..... Nooooh....olisi ehkä kannattanut harjoitella. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin.
Tarjolla ollut kakku oli suklaisella sokerikakkupohjalla (20cm vuokaan tehty) ja täytteenä daim-vadelmatäyte. Päällä kakussa oli italialainen voi-marenkin ja päällä suklaa ganache. Pakko myöntää että tämä oli kakku jonka mausta pidin. Olen nykyään jo tosi "allerginen" sokerimassalle (jätän sen aina syömättä) ja tämä kakku oli kuorrutusta myöden herkullista. Koristeet olivat sokerimassaa ja kakun päällä keikkui ihka ensimmäinen pioni. Koristelun ja sommittelun kanssa tuli niin kiire ne melkein lensivät kakun päälle juurikaan mitään ajattelematta, mutta sain kuin sainkin kakun valmiiksi ennen kuin vieraat saapuivat.
Voimarengin kanssa ei kaikki mennyt kuten ajattelin. Tein se ohjeen mukaan, mutta ilmeisesti valkuais-sokerivaahto jäi liian lämpimäksi kun lisäsin voin ja sillä seurauksella koko vaahto muuttui nesteeksi. Tässä kohtaa meinasi itku tulla, mutta onneksi keksin laittaa koko kulhon pakkaseen ja sain jähmetettyä seoksen niin että siitä tuli vatkattavaa. Värjäsin voimarengin Wiltonin rose värillä. Voimarengin ohje on täältä ja suklaa ganachen täältä.
Täyte:
( tämä määrä normaali korkuiseen 26cm kakkuun tai ekstra korkeaan 20cm kakkuun)
- 4dl kermaa
- 400g tuorejuustoa
- 5 liivatetta
- tilkka maitoa
- Daim patukka ( a 56g) tai kaksi ;)
- 250g vadelmia (tuoreita tai pakaste)
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan (5-10min). Pilko/rouhi Daim haluamasi kokoisiksi sattumiksi.Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Kuumenna maitotilkka ja sulata ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet siihen. Sekoita hyvin joukkoon. Kääntele joukkoon Daim rouhe. Levitä kostutetun kakun väliin (riittää kahteen kerrokseen) ja asettele vadelmat päälle.
Kuten meillä aina oli neidinkin synttärit jaksotettu useampaan osaan. Ensin oli kaverit ja sitten sukulaiset. Sukulaisille tarjottavaksi halusin kokeilla jotain ihan erilaista kakkua jotain mitä en ole aikaisemmin kokeillut. Ja tyylilleni uskollisena sanoin piut paut harjoitusversioille ja ryntäsin suit sait soitellen sotaan..... Nooooh....olisi ehkä kannattanut harjoitella. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin.
Tarjolla ollut kakku oli suklaisella sokerikakkupohjalla (20cm vuokaan tehty) ja täytteenä daim-vadelmatäyte. Päällä kakussa oli italialainen voi-marenkin ja päällä suklaa ganache. Pakko myöntää että tämä oli kakku jonka mausta pidin. Olen nykyään jo tosi "allerginen" sokerimassalle (jätän sen aina syömättä) ja tämä kakku oli kuorrutusta myöden herkullista. Koristeet olivat sokerimassaa ja kakun päällä keikkui ihka ensimmäinen pioni. Koristelun ja sommittelun kanssa tuli niin kiire ne melkein lensivät kakun päälle juurikaan mitään ajattelematta, mutta sain kuin sainkin kakun valmiiksi ennen kuin vieraat saapuivat.
Voimarengin kanssa ei kaikki mennyt kuten ajattelin. Tein se ohjeen mukaan, mutta ilmeisesti valkuais-sokerivaahto jäi liian lämpimäksi kun lisäsin voin ja sillä seurauksella koko vaahto muuttui nesteeksi. Tässä kohtaa meinasi itku tulla, mutta onneksi keksin laittaa koko kulhon pakkaseen ja sain jähmetettyä seoksen niin että siitä tuli vatkattavaa. Värjäsin voimarengin Wiltonin rose värillä. Voimarengin ohje on täältä ja suklaa ganachen täältä.
Täyte:
( tämä määrä normaali korkuiseen 26cm kakkuun tai ekstra korkeaan 20cm kakkuun)
- 4dl kermaa
- 400g tuorejuustoa
- 5 liivatetta
- tilkka maitoa
- Daim patukka ( a 56g) tai kaksi ;)
- 250g vadelmia (tuoreita tai pakaste)
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan (5-10min). Pilko/rouhi Daim haluamasi kokoisiksi sattumiksi.Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Kuumenna maitotilkka ja sulata ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet siihen. Sekoita hyvin joukkoon. Kääntele joukkoon Daim rouhe. Levitä kostutetun kakun väliin (riittää kahteen kerrokseen) ja asettele vadelmat päälle.
Minun ensimmäinen pioni yritelmäni. |
Kakussa ei ollut mitään muhkuroita, valo tekee tepposet :D |
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!