keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Putinmuffinsit

Meillä oli kesällä antennin kanssa ongelmia ja televisio ei oikein pelittänyt. Minulla olikin iso aukko kesän uutisissa eikä vauvan kanssa ei niitä oikeen tullut netistäkään luettua. Facebookystäväni ja heidän päivitykset/jaot pitivät minut kiinni päivän aiheissa.
Jossain vaiheessa kun juustojen ja voipakettien kuvat alkoivat vilahdella uutisvirrassa olin ihan ulallani, miksi ihmiset hamstrasivat ja vielä kuvasivat ostoksensa? Yksi ystäväni täytti tiedonjanoni ja kertoi miksi näin oli. Ei siis ollut kyse kyseisten tuotteiden yllättävästä pulasta ja hamstraamisesta vaan Venäjän politiikasta. Kuulin myös että kun nämä "putin" voit ja juustot kauppaan tulivat sai tapella mummojen kanssa jos meinasi jotain saada, olin siis asennoitunut että tuotteet olivat olleet kauan jo myytyinä siinä vaiheessa kun minä illalla kauppaan normaalisti pääsin.
Yllätys oli iloinen kun näin kaupassa tätä kuuluisa voita ja pakkohan sitä oli ostaa. Ensin otin yhden paketin ja sitten toisen, kunnes lappasin kärryyn koko sallitun määrän :D Pakko ostaa kun halvalla saa ja päivämäärää riittää.
 
Jottei ihan turhaan tullut hamstrattua niin pakkohan niistä oli jotain tehdä. Ystäväni oli tulossa käymään ja mikä mukavampaa kuin tarjoilla uunista tulleita herkkuja.
 
Putinmuffinsit (12kpl):
- 150g voita (voi olla muutakin kuin Putin ;) )
- 1,5dl sokeria
- 3,5dl jauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 2tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 1,5 dl parta-äijä jugurttia (tai 1dl luonnon juguttia)
- 130g suklaata (tummaa tai maito)
- 1 hyvin kypsä banaani
 
Vatkaa sokeri ja voi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon yksitellen munat hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet, näin lukee kaikissa oikeissa ohjeissa.....itse vaan lätkäsen suoraan joukkoon. Survo banaani haarukalla ja sekoita joukkoon. Sekoita joukkoon myös jugurtti. Rouhi suklaa haluamasi kokoisiksi palasiksi ja sekoita joukkoon. Huom. jos banaani on iso ja näyttää että taikina jää liian löysäksi voit lisätä joukkoon vielä 0,5dl jauhoja.
 
Paista 225 asteessa n. 13min
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!