Siirry pääsisältöön

Euroliigakakku

Jo perinteeksi muodostunut jalkapallokauden päätöshäppening oli myös tänä syksynä. 7-vuotias esikoiseni pelaa jalkapalloa paikallisen seuran Euroliigassa jo kolmatta kautta. Joka vuosi olemme järjestäneet muiden vanhempien kanssa päätösjuhlan pojille. Tänä vuonna ohjelmassa oli lapset vastaan vanhemmat matsi ja herkuttelua kentän laidalla piknikhengessä. Tänä vuonna mietin poikani kanssa millaisen kakun voisi tehdä ja päätimme että ei ainakaan perinteistä jalkapalloa joka on aikaisemmin ollut. Joukkue oli myös kasvanut joten kakkuakin piti kasvattaa. Päädyimme tällaisen kenttäkakkuun.
 

 
 
Kakussa oli 10 munana sokerikakkupohja joka oli paistettu säädettävässä reunavuokassa (on muuten tosi kätsy). Täytteenä oli maitosuklaamousse, joka tuntuu uppoovan lapsiin. Koristeet ja päällinen oli kaulintamassaa ja sokerimassaa ja niiden sekoitusta. Pieni apuri oli koristeiden kanssa auttamassa melkein ärsytykseen asti ;) Jokainen yksityiskohta piti olla just eikä melkein, meinasi äidin huumorintaju loppua. Pelaajan asun väriä mallailtiin kauan samoin kuin muita yksityiskohtia. Myös maali piti saada kentälle. Googlailin jalkapallokakkuja ja löysin mm. pikeeristä tehtyjä maaleja. Aikaisemmat kokemukset ovat osoittaneet että pikeeri ei ole minun juttuni joten päädyin sokerimassaan. Maali ei ollut syötävä sillä käytin grillitikkuja sen runkona. Tuli siitä lopulta maalin näköinen vaikkakaan ei ollut kauneudella pilattu. Ohjeita sinkoili äidille myös viivojen sijoituksen suhteen, mutta ilmeisesi ne lopulta olivat ainakin sinne päin. Jalkapallo ei ole minun vahvinta alaa.....
 
Tässä vielä muutama vaihekuva.
 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria