Siirry pääsisältöön

Hempeää ja helmiä

Ava ihanainen täytti syyskuussa 7-vuotta. Olen Avalle tehnyt kakun 4-vuotis syntymäpäivistä lähtien. Itse syntymäpäiville ei muiden menojen takia päästy mutta kysyin että teenkö kuitenkin kakun. Avan äiti,  hyvä ystäväni tiedusteli varovasti että kerkiänkö vauvan kanssa kakkua tekemään. Lupasin tehdä jos ei ihan mahdottomia toiveita olisi (Avan edellinen kakku oli tämä alien. jonka muoto aiheutti hieman harmaita hiuksia kokemattomassa muotokakkujen tekijässä) Kun äiti oli Avalta toiveita kysynyt oli ihana neiti sanonut että antaa minulle vapaat kädet, ihan niillä sanoilla.
Muille kakun tekijöille ei varmasti tarvitse sanoa että mitkä ihanat ohjeet ne ovatkaan. Itselläni ainakin ideat sinkoilee parhaiten kun saan vapaat kädet. Olin odottanut tilaisuutta saada käyttää uudelleen pitsiteko välineitä joten kakku kysyinkin heti että miltä hempeä teema pitsillä somistettuna kuulostaa. Muutama muukin idea oli päässä toteuttamista odottamassa joten siitä lähdettiin.
 
 
 
Kakku oli 7munan sokerikakkupohja ja täytteenä oli perheen suosikki, pätkismousse.
Koristeet ja päällinen oli sokerimassaa/kaulintamassaa. Pitsin kanssa olin hieman viisaampi kuin ensimmäisellä kerralla ja sain sen nätimmin istumaan kakun reunaan. Ekalla kerralla (the ristiäiskakussa) harmitti kun laitoin tuon isomman kuvion kokonaisena eikä se näyttänyt niin kivalta.
 
Täytyy myöntää että pitkästä aikaa olin itsekin täysin tyytyväinen lopputulokseen. Ja ihan parasta oli Avan ilme kun kakkua tuli hakemaan <3


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria