Meillä on siis muutaman kuukauden ikäinen tyttövauva, jos jollekin on jäänyt epäselväksi ;) Hänen ruokavalionsa on tällä hetkellä täysimetys. Minulla imetyksen ja osittain valvomisen seurauksena on hirmuinen makeanhimo. No kun täällä kotona pyöritään ja muuta ei ole kuin aikaa (jep jep) tulee nykyään leivottua myös itselle. Olen Facebookissa liittynyt aivan huippuun ryhmään jonka nimi on leivotaan. Sieltä on tullut ammennettua uusia vinkkejä ja ohjeita. Bongasin tämän kinderpiirakan ohjeen myös sieltä. Kovasti tätä on kehuttu ja voin kertoa että ei yhtään turhaan!!
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
Paista 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
Valkoinen kreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
Paista 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
Valkoinen kreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi . Lisää joukkoon vaniljasokeri ja keltuaiset (yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi jääkaappiin, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
Kuorrutus:
250g suklaata sulatettuna.
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi . Lisää joukkoon vaniljasokeri ja keltuaiset (yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi jääkaappiin, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
Kuorrutus:
250g suklaata sulatettuna.
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.
Tämä on kyllä taivaallisen hyvää!!
P.S vinkkinä, tästä saa muotilla otettuna ihania leivoksia, vaikka sydämen muotoisia.
P.S vinkkinä, tästä saa muotilla otettuna ihania leivoksia, vaikka sydämen muotoisia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!