Siirry pääsisältöön

Whoopie pies


Syksyllä kun kävimme mieheni kanssa Lontoossa, mukaani tarttui jos jonkinlaisia kirjoja ja lehtiä. Yhdessä lehdessä oli tämä herkullinen resepti monena eri versiona. Päätin kokeilla tätä valkosuklaista esikoisen synttäreille. Niin kun ystäväni asian ilmaisi, nämä ovat vähän niin kuin lasten suuhun sopivia macaroneja.

Whoopie pies:
  • 75g suolatonta voita tai margariinia
  • 1 muna
  • 150g sokeria
  • 125g ranskankermaa
  • 25ml maitoa
  • 1rkl vanija-aromia
  • 55g valkosuklaata
  • 3/4 rkl soodaa
  • 275g jauhoja

  • 100g vaahtokarkkia (valkoisia)
  • 50ml maitoa
  • 125g suolatonta voita
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa muna hyvin vaahdoksi, sekoita sitten joukkoon sokeri 1/3 kerrallaan niin että seos on paksua. Vatkaa joukkoon jäähtynyt rasva, ranskankerma, maito, vanilja ja lisää vielä pilkottu suklaa. Vimmeiseksi sekoita joukkoon kuivat aineet.

Pursota taikinasta noin 2,5cm levyisiä kekoja (huom vaikka päälle jää "häntä" se häviää uunissa) parillinen määrä. Paista uunissa 175 astetta n.13min kunnes ovat saaneet hieman väriä.

Täyte: Kuumenna vaahtokarkit ja maito kattilassa kunnes ovat tasaista tahnaa. Jäähdytä massa. Vatkaa voi kuohkeaksi ja sekoita se vaahtokarkki tahnan kanssa. Pursota tahna pikkuleivän päälle ja laita toinen puoli kannaksi. Jos haluat koristella voit sulattaa päälle vaikka suklaata.

Kommentit

  1. Herkullisen kuuloisia. Mitä lapset tykkäsivät?

    VastaaPoista
  2. Lapset tykkäsivät. Eemi tykkäs tosi paljon, kutsui niitä hampurilaisiksi ;) . Jooa ei tykännyt alkuksi kun täyte pursusi ulos. Jääkaapin jälkeen kun oli jähmettynyt tykkäsi syödä (ongleman oli siis likaantuvat kädet ;D )

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria