Vappuna siis nautittiin varsinainen suklaapommi!! Voi sanoa että alkoi melkein hampaita vihlomaan kun tuon kakun näki, mutta voi apua kun oli hyvää. Pohjana kakussa oli muunnelma Kinuskikissan mehevästä suklaakakkupohjasta. Minulla on ongelmia saada se onnistumaan juuri tuolla ohjeella joten olen sitä hieman muokannut. Ajatuksena on laittaa noita perusjuttuja tänne, joten resepti siitä tulee myöhemmin. Kakku oli maidolla kostutettu ja väleissä oli sipaisu lemoncurdia. Täytteenä oli valkosuklaamousse viinimarjoilla höystettynä.
Valkosuklaa-viinimarjatäyte:
(kahteen väliin 26cm vuokassa)
- 5dl Flora vispiä
- 400g tuorejuustoa
- 260g valkosuklaata
- maitoa
- 6 liivatetta
- viinimarjoja oman maun mukaan
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi ja sekoita tuorejuusto hyvin joukkoon. Kuumenna tilkka maitoa ja sulata joukkoon puristetut livatteet. Sekoita hyvin massan joukkoon. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon. Lisää viinimarjoja maun mukaan.
Kakun kuorrutukseen otin ohjeen Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakkuja. Mutta koska en ollut aivan tyytyväinen lopputulokseen, piti vähän säveltää.
Suklaakuorrute:
- 1dl maitoa
- 0,5dl sokeria
- 2 keltuaista
- 200g suklaata
- 250g suolatonta voita
- 4rkl kahvia
- 300g tomusokeria
Lämmitä maito, sokeri ja keltuaiset 85 asteiseksi. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä ja vaahdota pehmeän voin kera kuohkeaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja kahvi ja vaahdota lisää. Jos jättää kahvin ja tomusokerin pois, on ohje perus suklaakreemille. Mutta tällä määrällä kuoruttaa kyllä aika ison kakun ;) Hieman oli liiottelun makua meidän kakun kuorrutteen paksuudessa.
Oih, voih! Mun piti tulla hetkeksi fiilistelemään tätä :D
VastaaPoista:DD Kaikkea säkin muistelet. Mä kyllä vaan muistan että himppasen makeeta ja tuhtia oli. Myönnettäköön että hyvää. Tämän hetken turpea (koko päivä synttäreitä kierretty) olo ei anna periksi muistelulle!
VastaaPoistaMiten ootkaan saanut tehtyä noi serpenttiinit? S
VastaaPoistaJos oikein muistan niin tein serpentiinit kynän ympärille. kaulin sokerimassasta sopivan kokoisia liuskoja ja ne sitten kieputin kynän ympärille, vai oliko se syömäpuikko....Joitain saman muotoista kuitenkin. Annoin kuivua muotoonsa ja irrotin varovasti.
VastaaPoista