Siirry pääsisältöön

Suklaapommi

Jos laittaisi tämän vappukakun ohjeen kun seuraava postaus huohottaa jo niskaan ;)


Vappuna siis nautittiin varsinainen suklaapommi!! Voi sanoa että alkoi melkein hampaita vihlomaan kun tuon kakun näki, mutta voi apua kun oli hyvää. Pohjana kakussa oli muunnelma Kinuskikissan mehevästä suklaakakkupohjasta. Minulla on ongelmia saada se onnistumaan juuri tuolla ohjeella joten olen sitä hieman muokannut. Ajatuksena on laittaa noita perusjuttuja tänne, joten resepti siitä tulee myöhemmin. Kakku oli maidolla kostutettu ja väleissä oli sipaisu lemoncurdia. Täytteenä oli valkosuklaamousse viinimarjoilla höystettynä.

Valkosuklaa-viinimarjatäyte:
(kahteen väliin 26cm vuokassa)
  • 5dl Flora vispiä
  • 400g tuorejuustoa
  • 260g valkosuklaata
  • maitoa
  • 6 liivatetta
  • viinimarjoja oman maun mukaan
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi ja sekoita tuorejuusto hyvin joukkoon. Kuumenna tilkka maitoa ja sulata joukkoon puristetut livatteet. Sekoita hyvin massan joukkoon. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon. Lisää viinimarjoja maun mukaan.

Kakun kuorrutukseen otin ohjeen Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakkuja. Mutta koska en ollut aivan tyytyväinen lopputulokseen, piti vähän säveltää.

Suklaakuorrute:
  • 1dl maitoa
  • 0,5dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 200g suklaata
  • 250g suolatonta voita
  • 4rkl kahvia
  • 300g tomusokeria
Lämmitä maito, sokeri ja keltuaiset 85 asteiseksi. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä ja vaahdota pehmeän voin kera kuohkeaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja kahvi ja vaahdota lisää. Jos jättää kahvin ja tomusokerin pois, on ohje perus suklaakreemille. Mutta tällä määrällä kuoruttaa kyllä aika ison kakun ;) Hieman oli liiottelun makua meidän kakun kuorrutteen paksuudessa.


Kommentit

  1. Oih, voih! Mun piti tulla hetkeksi fiilistelemään tätä :D

    VastaaPoista
  2. :DD Kaikkea säkin muistelet. Mä kyllä vaan muistan että himppasen makeeta ja tuhtia oli. Myönnettäköön että hyvää. Tämän hetken turpea (koko päivä synttäreitä kierretty) olo ei anna periksi muistelulle!

    VastaaPoista
  3. Miten ootkaan saanut tehtyä noi serpenttiinit? S

    VastaaPoista
  4. Jos oikein muistan niin tein serpentiinit kynän ympärille. kaulin sokerimassasta sopivan kokoisia liuskoja ja ne sitten kieputin kynän ympärille, vai oliko se syömäpuikko....Joitain saman muotoista kuitenkin. Annoin kuivua muotoonsa ja irrotin varovasti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...