Siirry pääsisältöön

Kakku äidille

Äitienpäivä hukkui tuonne muun juhlinnan ja reissuun lähdön jalkoihin. Mutta tälläisen kakun tein omalle äidilleni.

Reseptiä en ihan varmuudella muista, mutta jos joku sen haluaa niin voi yrittää muistella ;D

Edit, ohje.

  • 350g kaurakeksejä
  • 100g voita
  • 2,5dl floravispiä
  • 200g tuorejuustoa
  • 250g rahkaa
  • 500g pakastemasikoita (sulatettu ja valutettu)
  • 250g tuoreita mansikoita
  • 200g valkosuklaata
  • sokeria oman maun mukaan
  • 2tl vanilja-aromia
  • 6 liivatetta
  • tilkka mansikoiden lientä
Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele vuokan pohjille ja nosta reunoille.

Sulata ja valuta mansikat. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet mansikat ja pilko tuoreet (säästä muutama kokonainen koristeluun). Vatkaa vispi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja rahka. Lisää vanilja-aromi. Sekoita mukaan mansikka survos. Sulata liivatteet mansikoiden liemeen ja sekoita hyvin joukkoon. Sulata suklaa ja sekoita. Lisää myös mansikanpalat. Mausta sokerilla oman maun mukaan. Kaada vuokaan kaksipohjan päälle. Anna asettua jääkaapissa yön yli.

Koristeet tehty valkosuklaasta.


Äiti <3

Kommentit

  1. Kaunis ja miten ihanan makuinen! (siis tän maistaa melkein kuvasta!) Mäkin voin ottaa reseptiä jos vaan tulee mieleen..

    VastaaPoista
  2. Kaivelen reseptin teille jostain muistini syövereistä ;D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...