lauantai 7. toukokuuta 2011

DinokakkuTänä viikonloppuna on juhlittu esikoiseni Jooan 4-vuotis syntymäpäiviä. Vähän turhan paljon on meillä katsottu kakkukuvia ja kirjoja koska herran toiveet olivat aika selkeät. Hän halusi kakun jossa dinosaurus (tyranosaurusrex) laittaa pään veteen, kakussa piti olla myös vesiputous ja tulivuori. Valitettavasti äidin taidot eivät ihan riittäneet toteutukseen.

Tämä projekti meinas pahasti päätyä sanontaan että suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Sen verran tuskaisaa oli toteuttaa dinosauruksia. Toiveissa oli siis se tyranoraurusrex, ja tunnollisena äitinä sitä yritin myös toteuttaa. Kerrottakoon että minulla oli siihen myös loisto-ohjeet, mutta ei vaan silti onnistunut. Massat päätyivät aina vaan myttyyn. No vaihdettiin sitten suunnitelmaa hieman yksinkertaisempaan. Paljon oli vaikeuksia tämänkin dinon toteuttamisessa, mutta lopulta se oli sitten dinon näköinen. Todettakoon että tämä 3D muotoilu ei vaan ole mun hommaa!! Tulivuorille ja muille ei edes jäänyt aikaa.Pohjana kakussa oli gluteiiniton suklaakakkupohja. Kostutus spritella. Täytteenä oli sama kuin tässä raitakakussa. Massana oli tällä kertaan vaahtokarkin makuista kaulintamassaa ja sen alla sokerikreme (150g sokeria ja 80g margariinia). Koristeet olivat sokerimassaa ja sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta.

Sankari on onneksi erittäin tyytyväinen kakkuunsa ja hyvin se maistuikin juhlaväelle.


Pikkasen otti pattiin kun valkoiset kynttilät oli loppu.

Paljon onnea vielä äidin rakkaudelle!!

4 kommenttia:

 1. Ihana dinokakku!!! Ne toiveet olivat kyllä aikamoiset. Ehkä Jooa itse taitaa sellaisia sitten omille lapsilleen, en yhtään ihmettelis kun on jo niin innokas:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aija. Saa nähdä mikä Jooasta isona tulee. En kyllä yllättyisi jos se liittyisi leivontaan ;D

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana ja pirteän värinen tämä dinokakku! :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on tuo sama kirjainmuttisetti ja en saa niitä kirjaimiä millään siitä irti. Mitä sitä teet, jotta saat kirjaimet irti siitä kovasta muovimuotista?

  Ihanan värikäs kakku!

  VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!