Esikoisen synttärille pääsin kokeilemaan gluteenitonta leivontaa. Olen kerran tehnyt gluteenittoman kakkun, mutta itse en sitä maistanut. Nyt pääsin siis maistamaan omia tuotoksiani.
Kakkupohjan tein Kinuskikissan mehevän suklaakakupohjan reseptillä. Korvasin vaan vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Aika tiiviin oloinen kakku tuli ja selkeästi olisi kaivannut enemmän kosteutta kun normaali kakku.
Lisäksi tein näitä kookostankoja, joista tuli kyllä palloja, yhteishyvän reseptillä.
Suklaiset kookostangot:
- 50 g margariinia
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- 200 g kookoshiutaleita
- 200 g suklaata
- yhden sitruunan raastettu kuori
Sulata rasva. Sekoita munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt rasva, kookoshiutaleet ja sitruunankuori. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota n. 6–7 cm pitkiä tankoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit myös ottaa taikinasta nokareita. Jätä leivonnaisten väliin riittävästi tilaa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla, 12–15 minuuttia tai kunnes leivonnaiset saavat kullanruskean värin.
Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Kasta jäähtyneiden tankojen tai nokareiden päät suklaaseen. Nosta pikkuleivät leivinpaperin päälle ja anna suklaan jähmettyä. Säilytä leivonnaiset tiiviissä kannellisessa rasiassa, jotta ne eivät kuivu. Itse tein nämä päivää aikaisemmin ja dippasin suklaaseen vasta juhlapäivänä.
Lisäksi tajolla oli pikkupizzoja. Niihin tein myös gluteiinittoman pohja ja vielä ihan omasta päästäni ;)Se maistui hyvälle myös omaan suuhun.
Pizzapohjat (GL):
- 2dl vettä
- 15g hiivaa
- 2dl tattarihiutaleita
- 3dl glut-jauhoseosta
- suolaa
- loraus öljyä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja laita tattarihiutaleet sinne hetkeksi turpoamaan. Sekoita joukkoon muut aineet ja anna taikinan "kohota" hieman. Huomaa, että gluteeniton taikina ei juurikaan kohoa (ihan itse tein huomion ;) ). Lisää mehevyyttää saat pohjaa jos sekoitat joukkoon juustoa tai käytät veden sijasta kermaviiliä. Täytä pohjat haluamallasi täytteellä ja paista 225 astetta n. 15min.
Tässä on vielä hyvä linkki gluteenittomasta leivonnasta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!