Siirry pääsisältöön

Raitakakku



Eilen juhlittiin uusia synttäreitä. Rakkaan ystävämme kuopus vietti ensimmäisiä synttäreitään ja tottakai sinne piti kakku tehdä.

Kakkussa oli 5 munan sokerikakkupohja joka oli kostutettu spritella. Välissä oli sama maitosuklaamousse (yksinkertaisena) kuten tässä, mutta sekaan pilkoin 3 banaania.

Ystäväni on niin ihana että antaa minulle aina vapaat kädet ja niin nytkin. Idea väreihin  ja raitoihin tuli päivänsankarin edellisen viikon jostain asusta. Päätin siis kokeilla raitojen tekoa, se kun onnistui niin kivasti pienenä tuossa edellisen kakun peitossa. No, kuinkas sitten kävikään. Eihän se nyt niin helppoa ollutkaan. Asiaa ei tietenkään auttanut se että meidän kuopus nukkuin päikkäreitä levottomasti eikä se että metsästimme samalla naapurintytön karkuteille lähtenyttä marsua terassimme alta. No sai vihdoin raidoituksen valmiiksi (oli kelmuttanut sen pöydälle "ohjelman" ajaksi), mutta kuten mielssäni epäilin se jäi aika paksuksi. Ongelman alkoivat siinä vaiheessa kun nostin massan kakun päälle. Reunoilta se oli niin painava että liuskat lähtivät irti toisistaan yhteinäisestä pohjasta huolimatta. No sain sitä hieman fiksattua, mutta aika reikäiseksi jäi :P .

Mutta tulipa tämäkin kokeiltua. Voisin kyllä kokeilla uudestaan, mutta en kyllä tiedä mitä tekisin toisin :P ! Veikkaan että marsipaanista vois onnistua paremmin koska on luontaisen tahmeaa joten osat varmaan liimaantuu paremmin toisiinsa.



Paljon vielä onnea pienelle päivänpaisteelle!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...