sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

RaitakakkuEilen juhlittiin uusia synttäreitä. Rakkaan ystävämme kuopus vietti ensimmäisiä synttäreitään ja tottakai sinne piti kakku tehdä.

Kakkussa oli 5 munan sokerikakkupohja joka oli kostutettu spritella. Välissä oli sama maitosuklaamousse (yksinkertaisena) kuten tässä, mutta sekaan pilkoin 3 banaania.

Ystäväni on niin ihana että antaa minulle aina vapaat kädet ja niin nytkin. Idea väreihin  ja raitoihin tuli päivänsankarin edellisen viikon jostain asusta. Päätin siis kokeilla raitojen tekoa, se kun onnistui niin kivasti pienenä tuossa edellisen kakun peitossa. No, kuinkas sitten kävikään. Eihän se nyt niin helppoa ollutkaan. Asiaa ei tietenkään auttanut se että meidän kuopus nukkuin päikkäreitä levottomasti eikä se että metsästimme samalla naapurintytön karkuteille lähtenyttä marsua terassimme alta. No sai vihdoin raidoituksen valmiiksi (oli kelmuttanut sen pöydälle "ohjelman" ajaksi), mutta kuten mielssäni epäilin se jäi aika paksuksi. Ongelman alkoivat siinä vaiheessa kun nostin massan kakun päälle. Reunoilta se oli niin painava että liuskat lähtivät irti toisistaan yhteinäisestä pohjasta huolimatta. No sain sitä hieman fiksattua, mutta aika reikäiseksi jäi :P .

Mutta tulipa tämäkin kokeiltua. Voisin kyllä kokeilla uudestaan, mutta en kyllä tiedä mitä tekisin toisin :P ! Veikkaan että marsipaanista vois onnistua paremmin koska on luontaisen tahmeaa joten osat varmaan liimaantuu paremmin toisiinsa.Paljon vielä onnea pienelle päivänpaisteelle!

3 kommenttia:

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!