Siirry pääsisältöön

Mansikkakakku omalle rakkaalle



Tällä viikolla vietettiin myös mieheni synttäreitä ja tokihan synttärisankarin piti saada kakku. Pienen aikataulutus ongelman takia kakku "saapui" pöytään vasta seuraavanan päivänä. Unohdin meinaan leipoa pohjan ajoissa. Täyttämisenkin jouduin tekemään pikaisesti ennen töihin menoa, mutta hyvin hyytyi työpäivän aikana. Kakun korisetelussa minulla olikin sitten apuna kolme paria käsiä ;D Jossain vaiheessa kakku pyöri alustalla niin vauhdilla että heikkopäisiä jo huimasi. Pursotin jäljessä on taas parantamista, mutta vetoan tällä kertaan apujoukkojen "apuun". Joo-o, tiedän että tapana etsiä syytä muusta kun itsestäni ;)

Kakku oli 5 munan sokerikakku pohja. Välissä oli sipaus lemoncuridia ja mansikkamoussea. Kostutus spritellä. Koristelu tuoreilla mansikoilla. Pursotukset floravispiä jota oli jämäköitetty vanijakreemijauheella.

Mansikkamousse(24cm kakkuun:
  • 2,5dl flora vispiä
  • 200g tuorejuustoa
  • 500g pakastemansikoita (tai tuoreita)
  • mansikkamehua/sitruunamehua
  • 7 liivatetta
  • 2tl vaniljasokeria
  • sokeria oman maun mukaan
Sulata mansikat ja kaada liemi talteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi, notkista tuorejuusto ja sekoita ne toisiinsa. Murskaa mansikat esim.sauvasekoittimelle. Kuumenna mansikoiden mehu ja sulata liivatteet joukkoon. Vatkaa hyvin massaan. Sekoita joukkoon mansikka survos ja sokerit. Joukkoon voi myös pilkkoa tuoreita mansikoita saatavuuden mukaan.

Kakku hävisi nopeasti parempii suihin, Jooa suorastaan ahmi sitä :)


Paljon onnea vielä sinulle rakkaani, olet kyllä mansikkakakkusi ansainnut!

Kommentit

  1. Nams, mikä herkullinen mansikkakakku! :)

    VastaaPoista
  2. NAM!
    Jos joskus ehdit (ilam assareita :)niin ois kauheen kiva nähdä miten tollainen erikoisempi pursotus tehdään?

    VastaaPoista
  3. Herkullisen raikkaan näköinen kakku! Nam :)

    VastaaPoista
  4. Nanna, Anni, Sinikka ja Hönttä: Kiitos!

    Anni, en ole unohtanut sitä että olet minulta tätä aikasemminkin pyytänyt. Olen otettu, mutta olen edelleen sitä mieltä että olen surkea pursoittaja. Yleensä harjoittelen käden liikettä kynän kanssa paperille (monimutkaisemmissa tyyleissä) ennen pursotusta. Nyt kyllä huomaa että on ihan vaan päästä vedetty :P Suosittelen katsomaan kinuskikissan pursotus ohjeet, sieltä mä käyn itse vakoilemassa :)

    Tässä linkki:

    http://www.kinuskikissa.fi/pursotusmalleja/?sliderpage=1&ref=144

    VastaaPoista
  5. Tää on niin upea mansikkakori!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria