perjantai 15. huhtikuuta 2011

Mansikkakakku omalle rakkaalleTällä viikolla vietettiin myös mieheni synttäreitä ja tokihan synttärisankarin piti saada kakku. Pienen aikataulutus ongelman takia kakku "saapui" pöytään vasta seuraavanan päivänä. Unohdin meinaan leipoa pohjan ajoissa. Täyttämisenkin jouduin tekemään pikaisesti ennen töihin menoa, mutta hyvin hyytyi työpäivän aikana. Kakun korisetelussa minulla olikin sitten apuna kolme paria käsiä ;D Jossain vaiheessa kakku pyöri alustalla niin vauhdilla että heikkopäisiä jo huimasi. Pursotin jäljessä on taas parantamista, mutta vetoan tällä kertaan apujoukkojen "apuun". Joo-o, tiedän että tapana etsiä syytä muusta kun itsestäni ;)

Kakku oli 5 munan sokerikakku pohja. Välissä oli sipaus lemoncuridia ja mansikkamoussea. Kostutus spritellä. Koristelu tuoreilla mansikoilla. Pursotukset floravispiä jota oli jämäköitetty vanijakreemijauheella.

Mansikkamousse(24cm kakkuun:
 • 2,5dl flora vispiä
 • 200g tuorejuustoa
 • 500g pakastemansikoita (tai tuoreita)
 • mansikkamehua/sitruunamehua
 • 7 liivatetta
 • 2tl vaniljasokeria
 • sokeria oman maun mukaan
Sulata mansikat ja kaada liemi talteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi, notkista tuorejuusto ja sekoita ne toisiinsa. Murskaa mansikat esim.sauvasekoittimelle. Kuumenna mansikoiden mehu ja sulata liivatteet joukkoon. Vatkaa hyvin massaan. Sekoita joukkoon mansikka survos ja sokerit. Joukkoon voi myös pilkkoa tuoreita mansikoita saatavuuden mukaan.

Kakku hävisi nopeasti parempii suihin, Jooa suorastaan ahmi sitä :)


Paljon onnea vielä sinulle rakkaani, olet kyllä mansikkakakkusi ansainnut!

6 kommenttia:

 1. Nams, mikä herkullinen mansikkakakku! :)

  VastaaPoista
 2. NAM!
  Jos joskus ehdit (ilam assareita :)niin ois kauheen kiva nähdä miten tollainen erikoisempi pursotus tehdään?

  VastaaPoista
 3. Herkullisen raikkaan näköinen kakku! Nam :)

  VastaaPoista
 4. Nanna, Anni, Sinikka ja Hönttä: Kiitos!

  Anni, en ole unohtanut sitä että olet minulta tätä aikasemminkin pyytänyt. Olen otettu, mutta olen edelleen sitä mieltä että olen surkea pursoittaja. Yleensä harjoittelen käden liikettä kynän kanssa paperille (monimutkaisemmissa tyyleissä) ennen pursotusta. Nyt kyllä huomaa että on ihan vaan päästä vedetty :P Suosittelen katsomaan kinuskikissan pursotus ohjeet, sieltä mä käyn itse vakoilemassa :)

  Tässä linkki:

  http://www.kinuskikissa.fi/pursotusmalleja/?sliderpage=1&ref=144

  VastaaPoista
 5. Tää on niin upea mansikkakori!

  VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!