Siirry pääsisältöön

Kinuskikakku pikkuveikalle



Kyllä sitä vaan tuntee olevansa tosi vanha kun nuorin velikin täytti jo 18-vuotta :) Mutta niin se aika vaan menee.

Tietenkin tätä suurta merkkipaalua juhlistettiin kakulla ja synttäri sankarin toiveesta vielä kinuskikakulla.

Pohjana oli 7 munan sokerikakkupohja, täytteenä banaaniviipaleita ja kinuskimoussea. Kostutus spritella ja pursotukset floravispiä ja rahkaa. Koristeet sokerimassaa.

Kinuskimousse:
(Ohje riittää 26cm vuokaan kahteen väliin)
  • 3 dl kermaa
  • 3dl fariinisokeria
  • 200g tuorejuustoa
  • 2,5 dl floravispiä
  • sitruunamehua/maitoa
  • 7 liivatetta
Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Sekoita ja anna kiehahtaa, sekoitta miedolla lämmöllä n. 5min. Laita jäähtymään. Kinuskin voi tehdä päivää aikaisemmin jottä kerkeää täysin jäähtymään. Itse jäähdytin lumihangessa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Vatkaa myös vispi. Sulata puristetut liivatteet tilkkaan maitoa tai sitruunamehua. Ohuena nauhana sekoita vispin joukkoon. Sekoita joukkoon myös kinuskivaahto ja notksitettu tuorejuusto.

Kinuski kakun päälle:
  • 2dl kuohukermaa
  • 2dl fariinisokeria
Sekoita kattilassa keskenään ja anna kiehua pienellä lämmöllä. Kiehuta kunnes kinuski muuttaa väriään n. 20min. Tee vesilasitesti. Kun pudotat pisaran kylmään vesilasiin valmis kinuski säilyttää muotonsa ja sitä voi muovata käsin.


Aina on hyvä syyttä muita, mutta tällä kertaa muiden välineitä. Vatkasin meinaan kerman äitini Kenwoodilla enkä vaan osannut käyttää konetta. Siis en saanut siihen tuntumaa ja kerma jäi aivan liian löysäksi vaikka sinne rahkaakin sekoitin joukkoon. No seuraavalla kerralla taas viisaampana ;)

Onnea Miku!!

Kommentit

  1. Ihana kakku. Mä en ainakaan näe mitään virheitä. Vatkasitko yleiskoneella vai onko sun äidillä Kenwood merkkinen sähkövatkainkin?

    Mäki muistan kun Miku oli vielä kiva pikkupoika. Sit yhtäkkiä venähtikin isoksi ja nyt jo täysikäinen. Kiva on kyllä vieläkin;)

    VastaaPoista
  2. Aija, yritin kuvat sellasesta kulmasta että ei näy että pursotukset meinaa karata ;) Äidillä on se yleiskone. Mutta en vaan saanut siihen tuntumaa. Omassa koneessa, näen paremmin kerman tilan kun kulho on terästä (seli seli). On kyllä ihan hullua että Miku on jo noin iso, se on mun pikku-pikkuveikka aina.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...