Kuten olette varmaan joistain aikaisemmista päivityksistäni lukeneet on tällä blogistilla ollut kevennyskampanja menossa. Ihan kivasti on mennytkin ja vuoden alusta on tullut pudotettu noin 10kg :) Vielä olisi kuitenkin tavoitteeseen jokunen kilo (tarkalleen 3,9kg ;) ) matkaa. Muutama kuukausi sitten aloitin PT vetämässä ryhmässä jossa on tapaamiset kerran viikkoon armottoman liikunnan merkeissä ja lisäksi hän on tehnyt meille jokaiselle kotitreenit ja henkilökohtaisen ruokavalion. Olen nyt omalla ruokavaliollani ollut neljä viikkoa ja ihan kivasti on mennyt. Entinen sokerihiiri enää vain haaveilee herkuista ja käy "herkkukaapilla" nuuhkimassa. Näin kotioloissa ruokavalio menee ihan mukavasti, mutta kun ollaan jossain missä muut syö herkkuja niin silloin ottaa päähän kieltäytyä.....mutta olen kuitenkin kieltäytynyt!!
Mammatreffejä meillä on ollut näin kesällä vähän harvakseltaan joten houkutuksia ei ole ollut niin paljon kuin normaalisti. Nyt kuitenkin eilisille treffeille otin tehtäväkseni leipoa jotain terveellistä. Olen tässä erilaisia reseptejä vähän lueskellut ja ajattelin kehittää oman versioni "raakakakusta". Nuo raakakakkujen pohjat vaan ei oikein houkuttele, ne kun ei oikein maistu miltään (ne mitä olen itse kokeillut). Ajattelinkin tähän reseptiin soveltaa aikaisemmin kokeilemaani keksireseptiä joka löytyy täältä. Paistoin osan taikinasta pohjaksi ja jäljelle jääneistä tein keksejä jotka hävisivät lasten suuhun. Suklaakerroksen tein The good morning- blogista löytyneestä smoothie ohjeesta terveellinen mars-patukka.
Totuushan on että näitä kevytkakkuja ei voi todellakaan millään lailla verrata kakkuun johon on käytetty sokeria, voita ja suklaata :D . Tämä on tällaiseksi kevyeksi kakuksi tosi hyvän makuinen, mutta sokerin ja maitosuklaan ystävät..... älkää odottako ihmeitä :D ;)
Kevyt raakasuklaa-pannacottakakku:
(20cm vuoka)
Pohja:
-2 ylikypsää banaania (normaalitkin käy, mutta mitä tummempi banaani sitä makeampi)
- 1prk vauvan omenasosetta (Piltti)
- 1dl turkkilaista jugurttia (maidottoman saat käyttämällä kaurakermaa)
-1 muna (voi halutessaan jättää pois)
(- 1rkl hunajaa, jos haluaa makeutta. Itse en laittanut)
-5,5dl kaurahiutaleita
- 1dl rusinoita
-1tl kanelia
1tl leivinjauhetta (ei välttämättä tarvitse laittaa, itse kokeilin)
Laitaa uuni lämpeämään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon omenasose, jugurtti ja muna. Sekoita joukkoon kaneli ja leivinjauhe. Lisää joukkoon kaurahiutaleet (gluteiinittoman saat käyttämällä aito-kauraa). Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita taikinan joukkoon rusinoiden kanssa. Levitä irtopohjavuokaan johon on pinnoitettu leivinpaperi ja paista 15-20min.
HUOM. Itse tein pohjaa kokonaisen annoksen ja lopuista keksejä, mutta kakkuun riittää puolikas annos
Täyte 1:
- 2 ylikypsää banaania
- puolikas avocado
- 1dl paahdettuja manteleita
- 4 rkl raakakaakaojauhetta
-3 dl rasvatonta maitoa
- steviaa makeutukseen oman maun mukaan
- hyppysellinen suolaa
- puolikas avocado
- 1dl paahdettuja manteleita
- 4 rkl raakakaakaojauhetta
-3 dl rasvatonta maitoa
- steviaa makeutukseen oman maun mukaan
- hyppysellinen suolaa
- 3 liivatetta
- tilkka maitoa
Paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5min. Mittaa aineet tehosekoittimeen (ei liivatteet) ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kuumenna maitotilkka ja sulata siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet. Sekoita liivate ohuena nauhana massaan koneen käydessä. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Täyte 2:
-1dl rasvatonta turkkilaista jugurttia
- 250g rasvatonta maitorahkaa
- 2dl rasvatonta maitoa
- 4 liivatetta
- 3rkl juoksevaa hunajaa
- 1tl vanilja-aromia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Mittaa jugurtti ja rahka kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Kiehauta 0,5dl maidosta ja sekoita joukkoon hunaja. Jos seos kerkeää jäähtyä niin kuumenna hieman lisää. Puristele liivatteet vedestä ja sulata maito-hunaja seokseen. Vatkaa hyvin jugurtin joukkoon. Lisää loppu maito ja vanilja-aromi. Sekoita hyvin. Kaada jähmettyneen suklaakerroksen päälle ja nosta kakku jähmettymään vähintään 3h ajaksi. Pannacotta kerros on erittäin kaunis kakun päällä ja tämä sopii hyvin myös ei terveyskakkun kaveriksi tasapainottamaan ja keventämään esim. jotain "raskasta" suklaamoussea.
Irrota kakku vuokasta (voit käyttää apuna veistä joka pyöräytät reunoja myöden) ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele haluamallasi tavalla. Itse koristelin mansikoilla ja metsämansikoiden lehdillä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!