Siirry pääsisältöön

Minttuinen suklaajuustokakku

Meille tuli ihania kesävieraita ruotsinmaalta. Ekat kaffet vedettiin ihan vaan dominoiden voimalla (ihan kamala paikka tällaiselle leivontahullulle) . Perjantaina käytiin Suomenlinnassa nauttimassa kauniista päivästä. Lauantaina, ja näillä näkymin viimeisenä kesäpäivänä, oli tarkoitus yhdessä grillata.  Jotain hyvää ja nopeaa piti keksiä grilliherkkujen jälkkäriksi. Nopeeta sen takia että koko päivän aikataulu vesittyi kun kuopuksemme päättikin ottaa maraton unet ja kauppareissut ym. siirtyivät myöhemmäksi. Joten jälkkärin tekoon ei hirmusti aikaa jäänyt.
 
Minttusuklaa on yksi oma lemppari suklaa, joskus on varmaan jotain kakkua siitäkin tullut tehtyä mutta muistikuvat ovat hatarat. Mutta tällaisen reseptin pikakakulle kehittelin.
 
 
 
Minttusuklaajuustokakku:
(24cm vuoka)
 
 
- 200g minttudominoja
-50g voita tai margariinia
 
- 5dl kuohukermaa
- 400g tuorejuustoa
- 200g minttukrokantti suklaata tai vastaavaa
- 3tl piparminttuaromia (tai oman maun mukaan)
- 2rkl maitokaakaojuomajauhetta
- 5 liivatetta
- tilkka maitoa tai muuta nestettä
 
- 100g tummaa suklaata
- 2dl kuohukermaa
- 2rkl tomusokeria
- 1tl piparminttuaromia
- mariannerakeita
 
 
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuokan pohjalle johon on pingotettu leivinpaperiarkki. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5-10min). Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaa joko mikrossa (varovasti) tai vesihauteessa. Sekoita vaahdon joukkoon. Lisää aromi ja kaakaojauhe. Kuumenna maito. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata maitoon. Sekoita massan joukkoon ohuena nauhana. Kaada massa  vuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3-4h tunniksi. Jos sinulla on hoppu voit käyttää apuna pakkasta kuten minä käytin. Pakkasessa kakku hyytyi reilussa tunnissa.
 
Koristelua varten vaahdota loppu kerma. Sulata suklaa. Kun suklaa on sulatettu ota siitä erilleen n. 3rkl ja levitä tasaisen paksuksi ympyräksi leivinpaperin päälle. Laita alle esim lautanen ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Vatkaa loput suklaasta kermavaahdon joukkoon. Pursota haluamiasi kuvioita kakun päälle tai levitä sellaisenaan. Riko jähmettynyt suklaalatta ja koristele kakku sillä ja mariannerakeilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi