Siirry pääsisältöön

Porkkanakakku

Vaikkakin olen tehnyt tätä aina porkkanakakku nimellä olen aikaisemmin tehnyt sen leivospaloiksi eli paistanut pellillä. Nyt sain idean kokeilla tehdä tästä oikea kakku kakku. Tein samalla kaksi kakkua, toisen kotiin ja toisen viemisiksi. Toinen 20cm ja toinen 24cm vuokassa. Oikeastaan yllätyin että kakut jäivät noinkin littaniksi. Annoksesta tulee siis joko kaksi kakkua tai yksi pellillinen.
 
 
Porkkanakakku:
(pellillinen tai kaksi kakkua)
 
- 5 munaa
- 4dl sokeria
- 200g voita tai margariinia sulatettuna
- 5dl jauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 2tl soodaa
- 2tl vaniljasokeria
- 4tl kanelia
- 8dl hienoksi raastettua porkkanaa
 
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sulan rasvan kanssa. Lisää viimeiseksi porkkanaraaste. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille tai kahteen voideltuun irtopohjavuokaan joissa leivinpaperi on pingotettu pohjalle.
Paista 200 astetta 20min
 
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 225g tomusokeria
- 50g pehmeää voita
 
Vatkaa kuorrutteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneelle pohjalle. Jos teet kakun. Leikkaa pohjat kahteen osaan (halutessasi voit kostuttaa pohjat maidolla) ja leivitä osa kakun väliin.
Koristella voit mantelirouheella tai sokerimassasta tehdyillä koristeilla. Alla olevassa kakussa olevat koristeet ovat silloin vielä 5-vuotiaan poikani luomuksia :) (resepti on odottanut kirjoittajaansa viime syksystä ;) )



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria