Siirry pääsisältöön

Smoothiekakkuja

Vuosien ja raskauksien saatossa on vyötärölle jäänyt ei toivottuja kiloja. Asiaa ei auta se että olen huono liikkumaan (sitä omaa lajia ei ole koskaan löytynyt) ja että olen armoton herkkuperse. Rakastan makeaa, tilanteen "vakavuudesta" kertoo se että mitään liian makeaa herkkua en ole vieläkään löytänyt. Nyt kun olen vielä äitiyslomalla ja jääkaapin/herkkukaapin välittömässä läheisyydessä ei ole mikään hyvä tilanne. Aina löytyy joku hyvä tekosyy käydä kaapilla, lapsi vihdoin nukkuu, olen väsynyt, olen ansainnut sen.....tekosyitä on monia. Mutta nyt ystävien yhteispäätöksellä meillä on menossa sokeriton tammikuu (ja siihen kuuluu myös säännöllinen liikuta hyvässä seurassa)!! Olen oikeastaan yllättynyt että kuinka hyvin on mennyt. Aluksi mietin jatkuvasti että nyt kun söisi yhden suklaan tai keksin tai tai tai... Mutta nyt muutaman viikon jälkeen ei enää tee oikeastaan edes mieli. Ja hyvä niin!!
 
"Ongelmaksi" meinasi kuitenkin muodostua keskiviikot eli mammatreffipäivät. Kokoonnumme kotona olevien ystäviemme kanssa vuorotellen toistemme koteihin ja nyyttäri meiningillä tuomme syötävää. No kuinka ollakaan minun vastuulla on yleensä ollut jälkiruoka ja kuinka ollakaan se on ollut jotain erittäin sokerista ja epäterveellistä. No nyt siihen tuli loppu. Ekalla viikolla söimme jugurttipannacottaa (rasvaton ja sokeriton), jos jotain kiinnostaa voin laittaa ohjeen tänne. Viime viikolla jälkkärinä oli hedelmiä ja nyt oli aika saada kakkua kehiin :)
 
Kinuskikissa luki ajatukseni ja julkaisi omassa blogissaan smoothiekakkun ohejeen ja pakkohan sitä oli kokeilla. Koska minulla on jatkuvasti vaikeuksia seurata ohjeita en millään pysynyt kinuskikissan ohjeessa vaan tein siitä oman mukaelman tai oikeastaan kaksi. Ensiksi piti kokeilla että mitä siitä tulee ja toinen sitten meni oikeasti mammatreffeille.
 
Versio 1, mansikka:
 
 
 
- 150g täysjyvä digestivejä
- 1 purkki (a 125g) vauvanhedelmäsosetta (käytin sokeroimatonta bona persikka-päärynä)
 
- 3 banaania
- 500g pakastemansikoita
- tölkki ananaspaloja (mehussa)
- 2dl turkkilaista jugurttia (rasvaa 3,5%)
- 8 liivatetta
- Sitruunan mehu (tai 0,5dl makeuttamatonta appelsiinimehua)
- 2rkl hunajaa
- 1tl kardemummaa
 
Koristeluun esim. tölkkipersikoita (mehussa)
 
Laita 20cm vuokan pohjalle leivinpaperi (pingoita reunojen väliin). Murskaa keksit (ja pähkinät versio 2) ja sekoita sose joukkoon. Painele vuokan pohjalle. On erittäin tahmaista, suosittelen käyttämään apuna esim. leivinpaperi palasta joka hieman helpottaa.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 10min).
 
Itse tein monitoimikoneessa, mutta sauvasekoitin tai tehosekoitin käy myös. Valuta ananaksista mehu. Sulata mansikoita hieman mikrossa ettei kone hajoa, saa jäädä kohmeisiksi. Laita kulhoon banaani, mansikat ja ananakset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon jugurtti, hunaja ja mauste. Kuumenna mehu ja sulata siihen liivatteet josta olet puristellut ylimääräisen veden pois. Sekoita massan joukkoon. Tässä kakussa ei haittaa vaikka ei olisi koskaan onnistunut liivatteen kanssa. Nyt kun kaikki menee tehosekoittimen läpi ei haittaa vaikka on könttistä :)
 
Kaada massa vuokaan. Huom  massaa tulee enemmän kuin vuoka vetää. Itse tarjoilin ylimääräiset lapsille iltapalaksi. Mammatreffeille tein maidottoman version jossa lisäsin liivatteen ennen jugurttia ja otin osan pientä kakkua varten.
 
Anna hyytyä vähintään 3h, mieluiten yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.
 
Versio 2, mustikka-vadelma
 
 
 
-75g cashewpähkinöitä (lioita vedessä että hieman pehmenevät)
-75g täysjyvä digestive keksejä
- 1 purkki (a 125g) vauvanhedelmäsosetta (käytin sokeroimatonta bona persikka-päärynä)
 
 
-3 banaania
- 200g pakastemustikoita
- 250g pakastevadelmia (kotimaisia)
- purkki ananasta (mehussa)
- 1 päärynä
- 1 avocado
- 2,5dl turkkilaista jugurttia
- 9 liivatetta
- ananasmehua
- 2rkl hunajaa
 
Koristeeksi kiiwiä ja persikoita
 
Teko-ohje kuten yllä.
 
 
Digestivekekseissähän on sokeria eli jos haluaa vaihtaa ne johonkin terveellisempään voi pohjan tehdä käyttäen Hipp:n lastenkeksejä joissa ei ole lainkaan lisättyä sokeria :)
 

  
Kakut tekivät kauppansa lapsille ja aikuiselle. Tämä on hyvä vaihtoehto vaikka vauvan ensimmäisiin juhliin :)
 
 
 
 
 
 


Kommentit

  1. Laitas sen jukurtti pannacotta ohje. Täälläkin sokeria yritetään välttää. Tää smoothie kakku menee testaukseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tietenkään muistanut kuvata sitä pannacottaa, mutta pitää tehdä pian uudestaan että saan kuvallisen ohjeen tänne :)

      Poista
  2. Miten oot koonnut noin kauniin kukan tohon päälle :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etsin googlella ohjeita/kuvia "persikkakukista", mutta en löytänyt. Päätin sitten itse yrittää. Oli itse asiassa tosi helppo. Persikat valutetaan ja leikataan ohuiksi siivuiksi. Sitten niitä siivuja vaan aletaan asettelemaan aavistuksen limittäin tuolta ulkoreunalta keskelle päin kierros kierrokselta. Minulla oli sellainen pienempi persikka tölkki ja siitä taisi jäädä pari puolikasta käyttämättä.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...