Siirry pääsisältöön

Jugurttipannacottakakku

Tänään oli taas keskiviikko eli meidän mammatreffipäivä. Valitettavasti ei toivottu vieras nimeltään yrjö kaatoi osan treffaajista sängyn pohjalle. Mutta pärjättiin me pienemmälläkin porukalla. Tarjoiluissa meillä oli suolaisten puolella salaattibuffet, nam!! Ja jälkiruuaksi mitäs muuta kuin kakkua :)
 
Tuossa alla olevassa postauksessa mainitsin että tein pannacottaa yksille treffeille. Jo sitä tehdessä minulle tuli ajatus siitä että miten se toimisi kakkuna. No eihän siinä auttanut muu kuin testata. Ja tällainen siitä tuli.
 
 
 
 
Pohja:
 
Pohjasta ei tullut sellaista kun toivoin. Se jäi mielestäni maistumaan liian mitäänsanomattomalta. Omassani ei ollut lainkaan keksiä, mutta jotain se olisi kaivannut joukkoon joten muutin pohjan reseptiä ( itse tein 75g pähkinöitä ja 75g banaanilastuja). Mutta tässä siis paranneltu versio:
 
-50g Cashewpähkinöitä
- 50g Kuivattuja banaanilastuja (sokeroimattomia)
-50g  sokerittomian Semper småfolk djurkexejä (tai täysjyvä digestivejä)
 
Laita pähkinät ja banaanit likoamaan n. 20min ajaksi jotta ovat helpompi jauhaa. Valuta vedestä ja jauha tehosekoittimella. Jos jätät isommiksi paloiksi saat enemmän suutuntumaa. Laita joukkoon keksit ja jauha tasaiseksi. Omani oli sellaista rouheen oloista. Pingoita leivinpaperi 20cm leveän vuokan pohjalle. Painele seos vuokaan.
 
Täyte:
 
- 6dl rasvatonta turkkilaista jugurttia
- 4dl rasvatonta maitoa
- 7 liivatetta
- 5rkl juoksevaa hunajaa
- 1tl vanilja-aromia
 
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Mittaa jugurtti kulhoon. Kiehauta 1dl maidosta ja sekoita joukkoon hunaja. Jos seos kerkeää jäähtyä niin kuumenna hieman lisää. Puristele liivatteet vedestä ja sulata maito-hunaja seokseen. Vatkaa hyvin jugurtin joukkoon. Lisää loppu maito ja vanilja-aromi. Sekoita hyvin. Kaada pohjan päälle ja nosta jähmettymään vähintään 3h ajaksi.
 
Kun täyte on jähmettynyt lisää päällinen:
 
- 2 prk vauvan sosetta ( a 125g) maun mukaan (itse käytin mango-banaania)
- 2 liivatetta
- tilkka vettä
 
Laita liivate likoamaan kylmään veteen (n. 10min). Kuumenna vesitilkka ja sekoita joukkoon puristellut liivatteet. Sekoita soseen joukkoon nopeasti vatkaten. Kaada kakun päälle. Anna hyytyä vielä 2 tuntia (vähintään)
 
Maun puolesta tämä kakku oli aika neutraalin makuinen. Keveys ja ilmavuus tuli tästä paremmin esille kuin smoothiekakusta. Mutta tämä sopii hyvin esim. jonkun tulisen ruuan jälkiruuaksi. Hyvää tämä joka tapauksessa oli.
 
 
 
 
 


Kommentit

  1. Tätä on testattava.
    Suosittelen testaamaan keksipohjaan lastenruokahyllylyä löytyviä sokerittomia keksejä.
    -Kaikkea Ihanaa Elämässä-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että menee testaukseen :) Nuo reseptissä mainitut keksit ovat luontaisesti sokerittomia lastenkeksejä :) Alla olevassa smoothiekakku postauksessa on kuva paketista. Mutta pitää ehdottomasti alkaa tutkia paremmin keksihyllyjä, jos loytyy uusia tuttavuuksia. Sain tänään vinkin sokerittomista vanijakekseistä fb leivontaryhmässä, sellaistekaan olemassa olosta ei ollut tietoa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi