Siirry pääsisältöön

Lakritsi-salmiakkikakku

Tämä teksti on kopioitu vanhasta (jo suljetusta) blogistani. Teksti on kirjoitettu 13.9.2010 :)
 
 
 
 
Yksi veljistäni juhli sunnuntaina syntymäpäiviään. Kysyin häneltä että millaista kakkua toivoisi. Nopea vastaus että salmiakki-kakkua. Kuulosti niin erilaiselta että heti innostuin ja aloin googlettamaan. No taas kävi niin että ei tarvinnut itse alkaa kakkua keksimään. Joku oli sellaisen jo keksinnyt ;).

Koska muita toiveita kakun suhteen ei ollut, oli minulla aika vapaat kädet. Lopputuos oli sitten tämä:
-Sokerikakkupohja
-Sprite kostutus
-Sitruunatäyte
-Lakritsi-salmiakkitäyte
-Lemon curd
-Päälle lakritsi kinuski ja pursotukset

Sitruuna täytteen sovelsin ihan itse. Löytämäni ohjeet ei oikeen houkutelleet monimutkaisuudellaan iltamyöhään. Eli siitä tuli tällainen helppo.

Sitruunatäyte
2,5dl floravispiä
purkki rahkaa
200g sitruunatuorejuustoa
1 sitruuna
sokeria maun mukaan
3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi. Pese hyvin sitruuna. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu (n. 4rkl) ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita rahkan kanssa. Sekoita joukkoon myös tuorejuusto ja raastettu sitruunankuori. Sekoita vispattu vispi joukkoon. Lisää sokeria tarpeen mukaan.

Lakritsi täytteen ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta, mutta jouduin muuttamaan sitä aika paljon että siitä tuli tähän sopiva.

Lakritsi-salmiakkitäyte

150g Kick-lakritsipatukoita
1,5dl kuohukermaa
1dl turkinpippuri crushia
2,5dl Flora vispi vanilja
(1dl rahkaa)
2 liivatetta
3 rkl sitruunamehua

Sulata patukat kerman joukkoon kattilassa, miedolla lämmöllä. Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään (mielellään yön yli).Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kun lakritsi massa on jäähtynyt vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös vispi ja sekota rahka siihen. Sulta liivatteet kuumennettuun sitruuna mehuun ja kaada se vispin joukkoon. Sekoita molemmat vaahdot. Lisää joukkoon turkinpippuri rouhe.


Kakussa oli siis kaksi täytettä jotka mielestäni täydensivät hienosti toisiaan. Päälle tullut lakritsikinuski oli myös Kinuskikissan ohjeella. Sitä muokkasin myös hieman ;) Muokkauksia tein lähinnä siksi että itsessään Kick ei ole kovin vahvan makuinen joten mielstäni se tarvitsi siihen jotain ytyä. Turkinpippuri rouhe antoi kivasti sitä.

Lakritsikinuski

170g Kick-patukoita
50g turkinpippuri rouhetta (crushia)
2dl kuohukermaa

Keitä kattilassa kunnes kaikki on sulanut, jatka sen jälkeen vielä 5min keittämistä. Ota pois liedeltä edelleen hämmentäen. Anna asettua välillä hämmentäen ja jäähdytä. Kun on sopivasti jäähtynyt kaada kakun päälle.



Täytyy kyllä sanoa että kakusta tuli hyvää. Sellaista se kyllä oli että ei sitä montaa palaa pystynyt syömään, mutta hyvin näytti uppoovan synttärisankarin suuhun ja muiden veljien ;D Pikkasen jäi ärsyttämään se että unohdin kostuttaa päälimmäisen kerroksen, mutta ehkä muistan sitten seuraavalla kerralla. Pursotusten suhteen on edelleen paljon parantamisen varaa, mutta oli kiva kokeilla uutta lehtityllaa.


Kommentit

  1. Monenko munan sokerikakkuun ko. ohje on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmuudella en uskalla sanoa koska en enää muista. Mutta päätellen alla olevasta tupperin alustasta niin kyseessä on suht iso kakku. Veikkaisin että 7munaa ja vuoka 28cm.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...