Siirry pääsisältöön

Ylioppilasjuhlissa

Juhlimme veljeni ylioppilaaksi pääsyä viime viikonloppuna ei niin aurinkoisessa säässä. Tarjoilut teimme yhdessä äitini kanssa ja kälyni avustuksella. Kuten aina, oli meillä nytkin hieman erilaiset näkökulmat tarjoiluun ;) Mutta erimielisyydet selvitettiin ja kaikki saatiin ajoissa pöytään. Kiirus oli niin kova että kuvaaminenkin unohtui. Makeista sain kuvat otettua, mutta suolaiset jäi kokonaan kuvaamatta :/

Makeista tein muutama kakun (ylläri pylläri). Molemmat olivat samalla valkosuklaalimetäytteellä kun aika ei riittänyt kahden eri täytteen tekemiseen. Äitini innostui filminauhakakusta jonka näki Ulla Svensikin kirjassa Juhlaleivonnaiset. Sitä mukaille rakensin tämän kakun. Kuvat on tilattu Ullanunelmasta ja täytyy sanoa että ihan superhyvää ja nopeaa palvelua sain. Nämä kuvat olivat siis printattu kahdelle A4 arkille josta ne leikkasin irti. Tein tilauksen tiistaina ja keskiviikkona kuvat olivat täällä.


Hattukakun oli päättänyt veljelleni tehdä jo aikoja sitten. Ihan noin lättänä se ei ollut kuin kuva antaa ymmärtää, kuva vain otettu huonosta kulmasta.


Muutaman magontuorejuustokakun tein vielä "vauruiksi" ja aika loppu suklaaspritsauksien kanssa ja päälle päätyi yksi ylimääräinen kakkukuva sankarista pienenä. Yllättävän kauan sokerimassalevy kakun päällä säilyi sulamatta. Tämä olikin ainoa oma kakku jota juhlissa söin (pakko oli tietenkin äidin kinuskikakkua maistaa), ei vaan nuo täytetekakut enää oikein maistu ei niin millään. Onko muillakin paljon leipovilla tätä samaa "ongelmaa"?


Äidin kinuskikakun päälle tein erillisen koristeen. Kuten kuvasta näkyy, kinuski oli aika nestemmäistä ja imaisi koristeen sekaan.


Ihanat juhlat olivat ja ihania vieraita. Päivä meni ihan siivillä vaikka touhua riittikin.

Kommentit

  1. Kiitos Miima, sä olet mun ihana luotto kommentoija :)

    VastaaPoista
  2. Tosi makee tuo filminauha, täytyy painaa idea mieleen :)
    Ja joo kyllä, ei oikein uppoa täytekakut täälläkään enää, vaikka ennen meni pala jos toinenkin... Jännä juttu, vaikka eihän niitä sen enempää tule syötyä kuin ennenkään, tekemiset on sitten ihan eri juttu :D :D :D

    VastaaPoista
  3. Wadelmakakku, kiitos! Kannattaa kurkata se Juhlaleivonnaisia kirja, siinä on kakun sivutkin filmiä. Itse en tajunnut että ei kannata ottaa pystykuvia kun ne ei nauhaan mahdu. Ratkaisin asian sitten noin. Hassua on tosiaan se että kakkuja ei tule tosiaan syötyä paljon vähemmän kuin ennen. Jos olen juhlissa jossa on kakun lisäksi muutakin tarjottavaa, valitsen yleensä sen muun. Joten syöty kakun määrä on tosi vähäistä. Mitta vissiin täyttyy jo pelkästä katsomisesta ;)

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtava tuo filminauhakakku! Taas uusi idea sinne idealaatikkoon odottamaan sopivaa hetkeä... =)

    Minulla täytekakun suhteen vähän sama juttu... kas vain... joskus ihan inhottaa tiettyjen täytteiden tekeminenkin. No, loma odottaa nurkan takana, jospa se toisi taas uutta puhtia leivontaan.

    Mukavaa kesää!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...