lauantai 9. kesäkuuta 2012

Ylioppilasjuhlissa

Juhlimme veljeni ylioppilaaksi pääsyä viime viikonloppuna ei niin aurinkoisessa säässä. Tarjoilut teimme yhdessä äitini kanssa ja kälyni avustuksella. Kuten aina, oli meillä nytkin hieman erilaiset näkökulmat tarjoiluun ;) Mutta erimielisyydet selvitettiin ja kaikki saatiin ajoissa pöytään. Kiirus oli niin kova että kuvaaminenkin unohtui. Makeista sain kuvat otettua, mutta suolaiset jäi kokonaan kuvaamatta :/

Makeista tein muutama kakun (ylläri pylläri). Molemmat olivat samalla valkosuklaalimetäytteellä kun aika ei riittänyt kahden eri täytteen tekemiseen. Äitini innostui filminauhakakusta jonka näki Ulla Svensikin kirjassa Juhlaleivonnaiset. Sitä mukaille rakensin tämän kakun. Kuvat on tilattu Ullanunelmasta ja täytyy sanoa että ihan superhyvää ja nopeaa palvelua sain. Nämä kuvat olivat siis printattu kahdelle A4 arkille josta ne leikkasin irti. Tein tilauksen tiistaina ja keskiviikkona kuvat olivat täällä.


Hattukakun oli päättänyt veljelleni tehdä jo aikoja sitten. Ihan noin lättänä se ei ollut kuin kuva antaa ymmärtää, kuva vain otettu huonosta kulmasta.


Muutaman magontuorejuustokakun tein vielä "vauruiksi" ja aika loppu suklaaspritsauksien kanssa ja päälle päätyi yksi ylimääräinen kakkukuva sankarista pienenä. Yllättävän kauan sokerimassalevy kakun päällä säilyi sulamatta. Tämä olikin ainoa oma kakku jota juhlissa söin (pakko oli tietenkin äidin kinuskikakkua maistaa), ei vaan nuo täytetekakut enää oikein maistu ei niin millään. Onko muillakin paljon leipovilla tätä samaa "ongelmaa"?


Äidin kinuskikakun päälle tein erillisen koristeen. Kuten kuvasta näkyy, kinuski oli aika nestemmäistä ja imaisi koristeen sekaan.


Ihanat juhlat olivat ja ihania vieraita. Päivä meni ihan siivillä vaikka touhua riittikin.

5 kommenttia:

 1. Kiitos Miima, sä olet mun ihana luotto kommentoija :)

  VastaaPoista
 2. Tosi makee tuo filminauha, täytyy painaa idea mieleen :)
  Ja joo kyllä, ei oikein uppoa täytekakut täälläkään enää, vaikka ennen meni pala jos toinenkin... Jännä juttu, vaikka eihän niitä sen enempää tule syötyä kuin ennenkään, tekemiset on sitten ihan eri juttu :D :D :D

  VastaaPoista
 3. Wadelmakakku, kiitos! Kannattaa kurkata se Juhlaleivonnaisia kirja, siinä on kakun sivutkin filmiä. Itse en tajunnut että ei kannata ottaa pystykuvia kun ne ei nauhaan mahdu. Ratkaisin asian sitten noin. Hassua on tosiaan se että kakkuja ei tule tosiaan syötyä paljon vähemmän kuin ennen. Jos olen juhlissa jossa on kakun lisäksi muutakin tarjottavaa, valitsen yleensä sen muun. Joten syöty kakun määrä on tosi vähäistä. Mitta vissiin täyttyy jo pelkästä katsomisesta ;)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava tuo filminauhakakku! Taas uusi idea sinne idealaatikkoon odottamaan sopivaa hetkeä... =)

  Minulla täytekakun suhteen vähän sama juttu... kas vain... joskus ihan inhottaa tiettyjen täytteiden tekeminenkin. No, loma odottaa nurkan takana, jospa se toisi taas uutta puhtia leivontaan.

  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!