Meille tupsahti kotiin näytenumero Mondon Ruoka&Matka lehdestä. Yhden numeron perusteella voin kyllä lämpimästi suositella, lehdestä löytyi paljon mielenkiitoisia artikkeleita. Voin melkein sanoa että luin sen kannesta kanteen. Olen oikein odotellut lehtimyyjän soittoa tästä lehdestä, mutta ei ole kuulunut.
Lehdessä oli paljon testaamisen arvoisia reseptejä ja muutama pääsikin heti kokeiluun. Tänne voi postata mun makeimmasta kokeilusta eli vaahtokarkeista. Mun piti tehdä näitä jo esikoisen synttäreille, mutta vuorokaudesta loppui tunnit kesken. No onneksi seuraava tilaisuus oli heti miten perään ja pikku-veikka sai näitä omiin juhliinsa.
Lehdessä oli paljon testaamisen arvoisia reseptejä ja muutama pääsikin heti kokeiluun. Tänne voi postata mun makeimmasta kokeilusta eli vaahtokarkeista. Mun piti tehdä näitä jo esikoisen synttäreille, mutta vuorokaudesta loppui tunnit kesken. No onneksi seuraava tilaisuus oli heti miten perään ja pikku-veikka sai näitä omiin juhliinsa.
Vaniljavaahtokarkit (n 60 palaa):
- 1 vaniljatanko
- 1dl vettä
- 200g sokeria
- 2 rkl hunajaa
- 7 liivatelehteä
- 3 munanvalkuaista
-0,5dl tomusokeria (päälle)
- 0,5dl maissitärkkelystä (päälle)
1. Halkaise vanijatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja hunaja. Laita sokeriliemi kiehumaan liedelle miedolle lämmölle. Käytä lämpömittaria liemen lämpötilan mittaamiseen. Itse käytin digitaalista "kinkkumittaria" jonka näytön saa kätevästi mangneetilla kiinni rosterihuuvaan.
2. Laita liivatteet kylmään veteeen likoamaa. Erottele valkuaiset kulhoon.
3. Kun sokeriliemi on noin 100-asteista, ala vatkata valkuaisia kovaksi vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Laita kattilaan 1dl vettä ja sulata liivatteet miedolla lämmöllä.
4. Kun sokeriliemi on 127-asteista, kaada se ohuena norona valkuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada myös liivate kulhoon ohuena norona ja sekoita noin 5min, kunnes vaahto muuttuu kiinteäksi ja sakeaksi. Huom. mitä napakampi vaahto sitä paremmin pitävät muotonsa.
5. Levitä tomusokeri ja maissitärkkelys leivinpaperille (käytä apuna siivilää tai jauhosihtiä). Laita massa pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärjestä pari senttiä pois. Pursota massa leivinpaperille pötköksi. Anna jäähtyä huoneen lämmössä.
6. Ripottele pötköjen päälle tomusokeria. Paloittele jäähtyneet tangot veitsellä haluamasi kokoiseksi paloiksi. Säilytä kannellisessa astiassa.
Ihan täysin pyöreitä noista ei tullut, mutta jos sitten seuraavalla kerralla.
Oi kuinka herkullisia. Oliko helppo tehdä ja oliko maku kuinka erilainen kuin kaupastaostetuissa. eli oliko vaivan väärti?
VastaaPoistaOli ihan kohtuullisen helppo tehdä. Eivät maistuneet yhtään kaupan vaahtokarkeille, olivat kuulemma parempia..?
VastaaPoista