Siirry pääsisältöön

Tähkäpääkakku

Kahden pojan äitinä minusta tuntuu että olen välillä aika pihalla näistä pikku-tyttöjen prinsessa jutuista. Kyllä prinsessa jutut siis taipuu, mutta nämä valloillaan olevat prinsessa-idolit ovat minulle ihan tuntemattomia. Sain siis pyynnön tehdä kakku Pepin 6-vuotis juhliin ja teemana oli Tähkäpää....Mikä pää?? No ei siis auttanut muuta kuin googlettaa ja sehän auttoi kummasti. Sitten minua valistettiin että on Barbie tähkäpäätä ja Disney tähkäpäätä, mutta eihän minulla ollut hajua että kumpaa toivottiin. No koska Barbiin ei minun taidot taivu niin päätin mennä Disneyn tallaamaa polkua :)

Päätin toteuttaa Tähkäpään maalaamalla. Pitkästä aikaa maalaaminen sujuikin mukavasti, vaikkakin silmien kanssa oli edelleen ongelmia ja niin tämäkin prinsessa tarkemmin katsottuna karsastaa pahasti. Jos sitten seuraavan saisi katsomaan molemmilla silmillä samaan suuntaan.

Kakku oli 7 munan suklainen sokerikakkupohja josta vahingossa unohdin leivinjauheen. Huomasin asian vasta kun kakku oli uunissa eikä kohonnut. Onneksi olin kuitenkin vatkannut kakun kuohkeaksi ja leivinjauheen puuttumisesta huolimatta pohja onnistui kivasti ja sen pystyi käyttämään. Sisällä kakussa oli valkosuklaamousse ja mansikoita. Koristeet ovat kaulintamassaa ja sokerimassaa. Maalaus tehty pasta ja tomuväreillä.



                                Paljon onnea vielä Pepille!

Kommentit

  1. anoppini ei koskaan käytä leivinjauhetta pohjissaan. Onnistuu aina;) Leivinjauheessa on fosforia eli jos saa vähän kalkkia näiden yhdistelmä voi aiheuttaa luiden haurastumista. Näin olen ymmärtänyt.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria