lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tähkäpääkakku

Kahden pojan äitinä minusta tuntuu että olen välillä aika pihalla näistä pikku-tyttöjen prinsessa jutuista. Kyllä prinsessa jutut siis taipuu, mutta nämä valloillaan olevat prinsessa-idolit ovat minulle ihan tuntemattomia. Sain siis pyynnön tehdä kakku Pepin 6-vuotis juhliin ja teemana oli Tähkäpää....Mikä pää?? No ei siis auttanut muuta kuin googlettaa ja sehän auttoi kummasti. Sitten minua valistettiin että on Barbie tähkäpäätä ja Disney tähkäpäätä, mutta eihän minulla ollut hajua että kumpaa toivottiin. No koska Barbiin ei minun taidot taivu niin päätin mennä Disneyn tallaamaa polkua :)

Päätin toteuttaa Tähkäpään maalaamalla. Pitkästä aikaa maalaaminen sujuikin mukavasti, vaikkakin silmien kanssa oli edelleen ongelmia ja niin tämäkin prinsessa tarkemmin katsottuna karsastaa pahasti. Jos sitten seuraavan saisi katsomaan molemmilla silmillä samaan suuntaan.

Kakku oli 7 munan suklainen sokerikakkupohja josta vahingossa unohdin leivinjauheen. Huomasin asian vasta kun kakku oli uunissa eikä kohonnut. Onneksi olin kuitenkin vatkannut kakun kuohkeaksi ja leivinjauheen puuttumisesta huolimatta pohja onnistui kivasti ja sen pystyi käyttämään. Sisällä kakussa oli valkosuklaamousse ja mansikoita. Koristeet ovat kaulintamassaa ja sokerimassaa. Maalaus tehty pasta ja tomuväreillä.                                Paljon onnea vielä Pepille!

1 kommentti:

  1. anoppini ei koskaan käytä leivinjauhetta pohjissaan. Onnistuu aina;) Leivinjauheessa on fosforia eli jos saa vähän kalkkia näiden yhdistelmä voi aiheuttaa luiden haurastumista. Näin olen ymmärtänyt.

    VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!