Siirry pääsisältöön

Isänpäiväkakku

Tää tulee nyt vaan viikon jäljessä, mutta ei kai se mitään ;)
Isänpäiväksi piti siis keksiä jotain kivaa. Jostain kumman syystä täytekakut alkaa tulla jo korvista ulos. Hassua sinänsä koska aika harvoin noita omia tekeleitä pääsen maistelemaan.

Päädyi tekemään juustokakun, tarpeeksi ison että siitä riittää koko suvulle. Niin se vaan on että "suutarin lapsella" ,tässä tapauksessa miehellä, ei vaan ole niitä kenkiä eli kakkua. Tämä kakku tehtiin siis poikien papalle (minun isälleni), minun puolustuksekseni voinen kertoa että mies oli taas pelimatkalla joten kakun tekeminen olisi ollut aika turhaa.

Päädyin tekemään muunnelman tästä triplasuklaa kakusta. Kakku oli kyllä hyvin makuinen, mutta edelleen jäi vielä tekniikkaan parantamisen varaa. Minulle tällainen eri kerroksia käsittävä kakku on haaste jo rakentamisen kannalta. Kerrokset ei vaan millään näytä tasaisilta. Viimeisen kerroksen kohdalla keksin paremman tasaus tekniikan (mini leikkuulaupan), mutta silti jäi toivomisen varaa. Toivomisen varaa on edelleen tuossa suklaalla pursottamisessa. Vinkkejä viisaammilta otetaan mielellään vastaan. Uskon että yksi mun ongelma on hätäisyys, olis varmaan viisaampaa antaa suklaa hieman "kylmetä" ettei olisi noin juoksevaa. Vai olisko joku parempi vinkki?

Idean noihin suklaakäsiin taisin nähdä kinuskikissan sivuilla jo viime vuonna ja silloin ajattelin että tuollaista on kokeiltava. Viime vuonnahan meidän isänpäivä kakku(t) näytti tältä ja tältä. Tuo jälkimmäinen meni kyllä kaverin isänpäivä pöytään. Jooa odotti suklaakäsien tekemistä kuin kuuta nousevaa, tai lähinnä sitä käden nuolemista. Täytyy kyllä sanoa että olipa se sottaista puuhaa, mutta oli vaivan väärti.


Tiramisuinen triplasuklaakakku:
(huom käytössäni oli ISO neliö vuoka)

3 pötköä dominokeksejä
70g margariinia
10 dl flora vispiä
600g tuorejuustoa
4 dl tiramisurahkaa
260g maitosuklaata
190g valkosuklaata
12 liivatetta
tilkka maitoa/sitruunamehua
3rkl tummaa kaakaojauhetta
Tummaa suklaata koristeluun.

POHJA: Murskaa dominot, sulata rasva ja sekoita ne yhteen. Painele vuokan pohjalle. Älä kuitenkaan painele liian tiiviisti, mutten pohjasta tulee hyvin hankalasti leikattavaa.

TÄYTTEET: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Huomaathan että tässä kakussa maitosuklaamoussea oli kaikista eniten, mutta sen voi toki muuttaa jos haluaa.

TÄYTE 1 (maitosuklaa): Vatkaa vispi (5dl) ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto (400g). Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kuumenna tilkka nestettä ja sulata joukkoon liivatteet (4kpl) ja sekoita hyvin täytteeseen.Sekoita vielä joukkoon sulatettu suklaa. Kaada pohjan päälle ja tasoita.

TÄYTE 2 (tiramisu): Vatkaa vispi (2,5dl) ja sekoita joukkoon tiramisurahka (4dl). Kumenna tilkka nestettä ja sulata joukkoon liivatteet (5kpl) ja sekoita hyvin täytteeseen.Sekoita vielä joukkoon sihdattu kaakaojauhe (Van houten). Kaada kakun päälle ja tasoita.

TÄYTE 3 (valkosuklaa): Vatkaa vispi (dl) ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto (00g). Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kumenna tilkka nestettä ja sulata joukkoon liivatteet (3kpl) ja sekoita hyvin täytteeseen.Sekoita vielä joukkoon sulatettu suklaa. Kaada pohjan päälle ja tasoita.

Laita kakku jääkaappiin vähintään 5h hyytymään tai mielellään anna olla yön yli.

Suklaa koristeet on tehty ihan vaan sulatetusta tummasta suklaasta.



Tämä minikakku oli vielä pakko tehdä koska nuo tekemäni lastut olisivat jääneet käyttämättä. Minikakku on siis vaan otettu pienellä renkaalla ison kakun jämästä :) Vinkkinä että näin saa myös leikattua jokaiselle oman pienen kakun. Koristeet tehty tummasta suklaasta.


Hyvää isänpäivää ei varmaan enää kannata toivottaa, mutta ensi vuotta odotellessa :)
 

Kommentit

  1. Tää on niin herkku. Nam! Mietin et M haluaa synttäreilleen suklaabarbie kakun. Mietin et jos tekisin tiramisu ja maitosuklaa mousset suklaakakun väliin. Toimiskohan se. Vois piristää sitä vadelmilla. M tykkää vain tummasta suklaasta, ei maitosuklaasta valkoisesta puhumattakaan. Tosi outoo kun itse en voinut sietää tummaa pienenä ollenkaan.

    VastaaPoista
  2. Aija, maitosuklaa ja tiramisu vadelmilla kuulostaa hyvältä idealta. Jännä että tumma suklaa on mieleen, mä en oikeen vieläkään siitä välitä ;) Mummilla oli aina taloussuklaata jääkaapissa ja siitä saatiin paloja. En siitä niin välittänyt, mutta pakko oli syödä ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi