Siirry pääsisältöön

Tähtikakku ristiäisiin



Tämä kakku oli taas sellainen "jännityskakku". Sirkku onnen päivät blogista otti minuun jo loppukesästä yhteyttä ja kysyi että tekisinkö kakkua heidän tulevan vauvan ristiäisiin. No tietenkin suostuin, ja oli erittäin otettu taas että minulle "tuntematon" ihminen antaa minulle tällaisen luottotehtävän. Mutta aina kun kyseessä on joku ei tuttu ihminen panokset jostain syystä kovenee ja päässä raksuttaa ylikierroksilla. Sirkku antoi kyllä tosi hyvät raamit että millaisen kakun haluaa, mutta silti jännitti. Ja viimeisenä iltana kun värjäsin massaa alkoi jo paniikkikin hiipiä, en meinaan saanut millään sen sävyistä vaaleansinistä kun tavoittelin. Tämä tuli jo uniinkin ;D

Tähän väliin onkin hyvä kysyä vähän neuvoa muilta: Millä värillä saatte aikaan pastellisen vaalean sinisen?

No onni onnettomuudessa sävy olikin lopulta oikea, mutta silti tuo jäi hieman kaivelemaan. Kakku itsessään oli 7 munan sokerikakkupohja. Täytteenä oli maitosuklaatäyte ja vadelmasurvos. Koristeet olivat kaulintamassaa, sokerimassaa tai niiden sekoitetta.





Kommentit

  1. Nää on taas niiiiin hienoja! <3
    Ja ainakin meidän vaaleansinisessä kakussa oli sävy mitä täydellisin. :)

    VastaaPoista
  2. Ihan turhaan panikoit, tosi kauNis kakku tuli. <3
    ISO kiitos. :)

    VastaaPoista
  3. Taas kerran aivan mielettömän upea kakku!

    VastaaPoista
  4. Hei!

    Miten teit raidat "vilttiin"? Maalasit vai yhdistit valkoista ja vaaleansinistä massaa? Tosi kivan näköiset.

    Ieppa

    VastaaPoista
  5. Emmi, kiitos. Juurikin se teidän kakun sävy oli se sävy jota hain. Ihan en samaan päässyt, mutta lopulta melkein.

    Sirkku, panikointi kuuluu asiaan. Mutta aivan ihana että kakku oli teidän mieleen :)

    Satu, kiitos!

    Leppa, raidat olen tehnyt niin että olen ensin tehnyt valkoisen peiton jonka päälle olen koonnut "tilkkutyönä" valkoisia ja sinisiä raitoja. Sitten ole ne kaulinut peittoon kiinni ja leikannut sopivan kokoiseksi. Maalaaminenkin onnistuu varmasti.

    VastaaPoista
  6. heippa!
    haluaisin vinkkejä, miten onnistuisin tekemään tuollaisen kakun? tai lähinnä miten tuota massaa käsitellään?

    VastaaPoista
  7. Kotiäiti, itse käytän nykyään kaulintamassaa (vaahtokarkin makuista) ja sen työstäminen on paljon helpompaa kuin sokerimassan joka helposti halkeilee ja repeilee. Ensinnäkin tarvitset kakun päälle eristeen/tartuntapinnan. Molemmassa tehtävässä palvelee sokerikreemi (80g voita/margariinia ja 150g tomusokerita vatkattuna vaahdoksi). Sen päälle voit laittaa massan. Omat niksini massan käsittelyyn on silikoninen leivonta alusta, hyvä kaulin ja oikea määrä massaa. Tarvitset massaa n. 750g kakkuun (7munan), siitä määrästä on helpoin kaulia tarpeeksi iso levy joka nostetaan kaulimen avulla kakun päälle. Massa painellaan paikoilleen ja ylimääräinen leikataan pois. Jos tuntuu että massa tarttuu alustaan ja kaulimeen, voi apuna käyttä tomusokeria. Toivottavasti näistä neuvoista oli sinulle apua jo jäi joku asia mietityttämään niin kysy vain lisää :)

    VastaaPoista
  8. Moikka Monalisa! Sinulla on todella kauniita kakkuja! Selkeitä ja kauniita! Miten olet tehnyt noita kakkuja ympäröiviä rusettireunuksia? Itselläni kun on ongelmana saada reunasta nätti..

    VastaaPoista
  9. Kiitos kauniista sanoista. Voi kyllä kertoa että ihan muutama kerta on tullut noille reunoille kiukuteltua kun eivät "tottele". Hyvä vinkki nättien reunojen saamiseksi on lisätä massan määrää. Mitä isompi massa sinulla on kaulittuna sitä helpompi on reunat saada nätiksi.

    Nuo "rusettireunat" teen nykyään wilttonin pyörivällä leikkurilla. Olen sen kyllä jommassa kummassa blogissani esitellyt. Sen avulla saa leikattua tasaisen leveät suikaleet. Aikaisemmin käytin leivinpaperista tehtyä sapluunaa ja pizzaleikkuria. Rusetit on myös muotilla tehty, mutta niitäkin tein aluksi joko ihan vapaalla kädellä tai leivinpaperisapluunan kanssa. Toivottavasti tästä oli apua :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...