Siirry pääsisältöön

Valkosuklaa-puolukkamuffinit kinuskikuorrutteella

Muffinit on yksi minun suosikki leivonnaisista. Ne ovat niin helppoja tehdä ja niitä saa muunneltua niin moneen makuun. Lauantaina oli meillä taas kunnon sukumiittinki käynnissä minun mummolassani. Ajattelin että jotain kivaa on mukana sinne vietävä ja nappasin mukaan muffari ainekset. Olimme aamun aloittaneet torilla ja sieltä mukaan tarttui litra puolukoita jotka suorastaan huusivat minulle että laita meidän johonkin leivonnaiseen.

Yksi muffareiden helppous on se että käytän aina yhtä ja samaan hyväksi havaittua perus reseptiä jota muokkaan omien tarpeiden mukaan milloin mitenkin. Eilen mentiin näin:

Valkosuklaa-puolukkamuffarit (12kpl):

150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5 dl jauhoja
2 leivinjauhetta
2 tl vanijasokeria
1,5 dl maitoa
130g valkosuklaata
2dl puolukoita (tai enemmän)

Vaahdota sokeri ja rasva vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne joukkoon vähitellen maidon ohella. Rouhi suklaa ja sekoita ne ja puolukat taikinan joukkoon. Paista uunissa 13-15min 225 astetta.

Päällisen tein 2dl kinuskikastiketta ja purkillisesta floravispiä. Vatkaa vispi kovaksi vaahdoksi. Vispaa myös kinuskikastike vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Jos ovat liian löysää voit jämäköittää seosta 2 liivatteella ja tilkalla maitoa (liivatteet kylmään veteen n. 10min. Kuumenna maito ja sulata puristetut liivatteet joukkoon). Pursota jäähtyneiden muffareiden päälle ja koristele puolukoilla.


Kommentit

  1. Kiitos vielä näistä herkuista. Olivat niin hyviä. Pakko tehdä myös kotona.

    VastaaPoista
  2. Aija, kiva että maistui. Kyllä omaankin suuhun ne aldente versiot oli hyviä ;)

    Anni, mä ajattelinkin että sulle vois maistua :)

    VastaaPoista
  3. M halusi näitä syntymäpäivilleen. Muisti kuinka hyviä olivat. Muistatko kuinka kauan ne al dente -versiot oli uunissa?

    VastaaPoista
  4. Aija, tossa muuten näkyy hyvin se että kuinka niille wilttonin vuokille käy. Ei ole kovin pilkullisia enää. Ne al dente versiot tais olla sen n. 13min

    VastaaPoista
  5. Kiitos telineestä! mun vuo'at on Culpit-merkkisiä. Siinä väitetään että ovat paksua paperia ja kestää rasvan. Huomenna sen näkee. Jos ei onnistu niin laitan toisen päälle.

    Silloin tais olla vielä se vanha uuni kun teit näitä. Se ei välttämättä ollut enää niin tehokas. Meidänkin uuni on nyt 10 vuoden jälkeen huomattavasti menettänyt tehoaan, etenkin kotiäitivuosien jälkeen.

    VastaaPoista
  6. Mun pitikin soittaa että tuliko perille. Kerro sitten että miten meni niiden vuokien kanssa. Mäkin ostin jotain uusia, mutta en ole vielä niitä testannut. Mun mielestä silloin oli jo se uus uuni!? Siitähän on jo tosi paljon aikaa kun se vanha hajosi?

    VastaaPoista
  7. Hei, jouduin käyttämään mustikkaa kun meillä ei ollut puolukkaa riittävästi pakkasessa. Mustikan väri tuli läpi paikoittain vuo'ista mutta jos sitä ei olisi ollut niin olis ollut ihan hyvä.

    Tuo kinuskikermavaahto ei onnistunut. Siitä tuli tosi löysää. Kaksi liivatelehteä ei pelastanut tilannetta. Ehkä sillä kinuski kastikkeellakin on merkitystä. Mulla oli pirkan. Kävin sitä valmistavalla tehtaalla toissa viikolla Kouvolassa, niin piti testata;) Mut ei ainakaan siis tuohon vaahtoon sopinut ollenkaan.

    Teline lähti tänään kuriirin matkaan;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria