Hyvien ystäviemme tytär täytti neljä vuotta ja sain vienon pyynnön että josko olisi mahdollista tehdä juhliin kakku ja totta kai oli. Neidin oma toive oli prinsessakakku, kuinkas muutenkaan. Minusta vaan tuntui että tekemäni prinsessakakut olivat järjestäen samalla kaavalla ja halusin kokeilla jotain muuta. Onneksi ystäväni antoi minulle vapaat kädet ja pääsin kokeilemaan Kakkukatrin ja Kakkuhelmen Pian käyttämää pursotus tekniikkaa. Sainoin kyllä ystävälleni että on mahdollisuus että kakku tulee olemaan ihan tasainen, mutta onneksi pursotukset onnistuivat ihan kivasti. Ajattelin että kerman voisin värjätä hennon vaaleanpunaiseksi, mutta olinkin aika antelias värin kanssa. Sillä seurauksella että kakusta tulikin aikas pinkki.
Kakku oli 7 munan sokerikakkupohjalla, sprite kostutuksella, välissä pätkismoussea ja lemoncurdia. Pursotukset on Flora vispin ja rahkan sekoitusta (suhteella 2,5dl/125g). Kruunu ja koristeet ovat kaulintamassaa.
Pätkismousse:
5dl flora vispiä
400g tuorejuustoa
n. 280g pätkiksiä
tilkka maitoa
5 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n.10min) Vatkaa vispi vaahdoksi, sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata pätkikset (varo ylikuumentamista). Kuumenna maito ja sulata joukkoon puristellut liivatteet. Sekoita hyvin massan joukkoon. Lisää varovasti joukkoon suklaa.
Kakku ilman koristeita Paljon onnea vielä ihanalle neidille ja kiitos äidille mukavista synttärijuhlista! |
Ihana! <3
VastaaPoistaVoi vide miten hieno taas!
VastaaPoistaAivan mieletön kakku!
VastaaPoistaOon ihan paniikissa, kun pikkuinen, pian kaksivuotias tyttäreni haluaa synttäreille Muumikakun enkä mä yhtään tiedä miten sen tekisin :D
On kyllä aivan uskomattoman ihana kakku!! Olis muuten hienoa jos joskus laittaisit kuvia erillaisista pursotustekniikoista :)
VastaaPoistaEmmi ja Nina, Kiitos.
VastaaPoistaSatu, kiitos. Mä en edes uskalla yrittää tehdä muotokakkua tai muovailla muumia. Voin vaan nähdä että kuinka en niissä onnistu. Olen yhden muumikakun tehnyt. Se löytyy mun toisesta blogista (monalisa´s smile). Silloin maalasin muumin sokerimassa levyn päälle ja pursotin reunat.
RoseK, kiitos. Multa on aikaisemminkin pyydetty pursoitustekniikoita. Mun vaan täytyy tunnustaa että ole tosi surkea pursoittaja, en osaa mitää hienoja kikkoja. Näin ensihätään (ennen kuin mä kehtaan) niin voin suositella kinuskikissan blogissa oliveia pursotus ohjeita, ne on tosi hyvät.
Aivan upea kakku!
VastaaPoistaKiitos Anni.
VastaaPoista