Siirry pääsisältöön

Ruusuinen prinsessakakku


Hyvien ystäviemme tytär täytti neljä vuotta ja sain vienon pyynnön että josko olisi mahdollista tehdä juhliin kakku ja totta kai oli. Neidin oma toive oli prinsessakakku, kuinkas muutenkaan. Minusta vaan tuntui että tekemäni prinsessakakut olivat järjestäen samalla kaavalla ja halusin kokeilla jotain muuta. Onneksi ystäväni antoi minulle vapaat kädet ja pääsin kokeilemaan Kakkukatrin ja Kakkuhelmen Pian käyttämää pursotus tekniikkaa. Sainoin kyllä ystävälleni että on mahdollisuus että kakku tulee olemaan ihan tasainen, mutta onneksi pursotukset onnistuivat ihan kivasti. Ajattelin että kerman voisin värjätä hennon vaaleanpunaiseksi, mutta olinkin aika antelias värin kanssa. Sillä seurauksella että kakusta tulikin aikas pinkki.

Kakku oli 7 munan sokerikakkupohjalla, sprite kostutuksella, välissä pätkismoussea ja lemoncurdia. Pursotukset on Flora vispin ja rahkan sekoitusta (suhteella 2,5dl/125g). Kruunu ja koristeet ovat kaulintamassaa.

Pätkismousse:

5dl flora vispiä
400g tuorejuustoa
n. 280g  pätkiksiä
tilkka maitoa
5 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n.10min) Vatkaa vispi vaahdoksi, sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata pätkikset (varo ylikuumentamista). Kuumenna maito ja sulata joukkoon puristellut liivatteet. Sekoita hyvin massan joukkoon. Lisää varovasti joukkoon suklaa.

Kakku ilman koristeita


Paljon onnea vielä ihanalle neidille ja kiitos äidille mukavista synttärijuhlista!

Kommentit

  1. Aivan mieletön kakku!

    Oon ihan paniikissa, kun pikkuinen, pian kaksivuotias tyttäreni haluaa synttäreille Muumikakun enkä mä yhtään tiedä miten sen tekisin :D

    VastaaPoista
  2. On kyllä aivan uskomattoman ihana kakku!! Olis muuten hienoa jos joskus laittaisit kuvia erillaisista pursotustekniikoista :)

    VastaaPoista
  3. Emmi ja Nina, Kiitos.

    Satu, kiitos. Mä en edes uskalla yrittää tehdä muotokakkua tai muovailla muumia. Voin vaan nähdä että kuinka en niissä onnistu. Olen yhden muumikakun tehnyt. Se löytyy mun toisesta blogista (monalisa´s smile). Silloin maalasin muumin sokerimassa levyn päälle ja pursotin reunat.

    RoseK, kiitos. Multa on aikaisemminkin pyydetty pursoitustekniikoita. Mun vaan täytyy tunnustaa että ole tosi surkea pursoittaja, en osaa mitää hienoja kikkoja. Näin ensihätään (ennen kuin mä kehtaan) niin voin suositella kinuskikissan blogissa oliveia pursotus ohjeita, ne on tosi hyvät.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...