Uunijuustokakut ovat ehdottomasti yksi minun lemppari leivottavista. Sen lisäksi että ne maistuvat herkullisilta, ovat ne myös helppoja tehdä. Idea tästä kakusta syntyi, kun piti keksiä jotain herkullista tyttöjeniltaan.
▪️ 250g Bastognekeksejä
▪️ 75g voita
▪️ 800g tuorejuustoa
▪️ 200g ranskankermaa
▪️ 2-3dl sokeria
▪️ 5 munaa
▪️ 1rkl vaniljauutetta
▪️ 3rkl vehnäjauhoja
▪️ 1 rkl sitruunamehua
▪️ 200g vadelmia
▪️ 2dl kuohukemaa
▪️ 2dl fariinisokeria
▪️ sormisuolaa
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Mittaa kulhoon tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri. Sekoita hyvin keskenään. Sekoita massan joukkoon munat yksitellen ja vehnäjauhot. Mausta sitruunalla ja vaniljalla. Kaada massa vuokaan pohjan päälle. Painele massan joukkoon vadelmat (pakaste käy hyvin). Paista uunissa n. 1h 15min ja sen jälkeen ota uunista lämpö pois ja luukku rakosilleen. Ja anna kypsyä n. 30min vielä jälkilämmössä. Jäähdytä kakku ja anna tekeytyä yön yli.
Tarjoilu päivänä valmista kinuski keittämällä kermaa ja fariinisokeria pienellä lämmöllä. Jos haluat kakun päälle löysää kinuskia, keitä max 10min. Jos haluat jähmeämpää keitä pidempään. Anna kinuskin jäähtyä hetkinen ja kaada se kakun päälle. Ripotelle päälle suola.
Koristele oman makusi mukaan! Itse käytin mustikkaa, vadelmaa, viikunaa ja minttua.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!