Olen huomannut että parhaat ideat ja reseptit syntyy aina sillä lailla vähän vahingossa. Niin kävi tämän Baileysmisun kanssa. Jääkaapissa oli Baileyspohjan jämä, jonka halusin käyttää ja siitä tämä sitten lähtikin. Tuloksena kääretorttupohjalle tehty tiramisun ja Baileysin makuinen Baileysmisu.
Pohja:
▪️2munaa
▪️0.75dl sokeria
▪️0.5 dl perunajauhoja
▪️2rkl kaakaojauhetta
▪️0.5 tl leivinjauhetta
Paista pohja n. 25cm irtopohjavuokassa tai pellin päällä säätettävässä reunavuoka. Teit kummin tahansa leivinpaperi alle ja suihkaus vuokaspraytä pohjalle ja reunoille. Paista 225 n. 6min.
Itse paistoin reunavuokan avulla. Paiston jälkeen leikkasin pohjan reunat siistiksi säätämällä reunat pienemmäksi ja painamalla läpi pohjasta. Näin pohja on tasareunainen kakun kasaamista varten ja massan voi kaataa reunavuokaan pohjan päälle.
Täyte:
▪️ 2prk Valion kinuskikermaa
▪️ 2prk Valion Irish cream&coffee rahkaa
▪️ 200g tuorejuustoa
▪️ 2dl vispikermaa
▪️n. 1,5 dl Baileys likööriä
▪️ 9 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kinuskikerma ja vispikerma. Sekoita joukkoon pehmennetty tuorejuusto ja rahkat. Ennen massan kaatamista kostuta pohja liköörillä käyttäen apuna silikonisutia. Tässä kohtaa saa itse sädellä makua ja kosteusastetta. Itse käytin noin vajaan desin verran kostutukseen. Kuumenna loppu likööri ja sulata ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin vatkaten massan joukkoon. Kaada massa pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin mm. tiramisu Dominoita ja Geisha cappuccino konvehteja.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!