Siirry pääsisältöön

Popcorn-suklaajuustokakku

Näin jossain lehdessä vilaukselta reseptin jossa juustokakun pohja oli tehty popcornista. Reseptissä jonka näin oli juustokakkumassa mansikkainen. Itse en miellä mansikkaa ja popparia makupariksi joten  sanomattakin selvää että "reseptirunosuoni" alkoi heti sykkiä ja ideat virtasivat. Sulaa ja caramel olivat maut johon pienen miettimisen jälkeen päädyin, maitosuklaasta juustokakkumassan, tummasta suklaasta ganache ja caramelpoppareista päällisen. Tällainen kakku siitä sitten tuli. Kakkua tarjottiin meidän nuorimmaisen synttärillä ja kovasti oli vieraiden mieleen.



Popcorn-suklaajuustokakku:
(22cm vuoka)

Pohja:

- 100g valkosuklaata
- 50g voita
- n.5-7dl poppareita (sen verran että näyttää hyvältä ja pohja peittyy, itse en mitannut)

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa. Kaada poppareita vuoan pohjalle ja tarkasta hyvä määrä. Kaada ne sen jälkeen suklaa-voiseokseen ja  kääntele hyvin sekaisin. Kaada takaisin vuokaan ja varovasti asettele ja painele pohja hyvin. Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Täyte:

- 4dl vispikermaa (tai kuohua)
- 250g mascarponejuustoa
- 200g maitosuklaata
- 2rkl tummaakaakaojauhetta
- 1tl vaniljasokeria
- 4 liivatetta
- 0,5dl maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu suklaa ja tuorejuusto keskenää. Lisää seokseen vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Kuumenna maitotilkka ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti sekoittaen (mielellään sähkövatkain tai monitoimikone) tuorejuustomassan joukkoon. Lopuksi sekoita varovasti joukkoon kermavaahto. Kaada juustokakkumassa pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään 4h, mielellään yön yli. Huom. Ennen kuin suklaaganachen voi valuttaa kakun päälle on kakku pidettävä vähintään 30min pakkasessa jotta kakun pinta kestää sulamatta.

Suklaaganache:

-50ml kuohukermaa
- 50g tummaasuklaata
- 2tl glukoosisiirappia
- pieni nokare voita

Kuumenna kerma ja siirappi kattilassa niin että juuri pulpahtaa. Ota kattila pois levyltä ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoita niin että suklaa sulaa joukkoon. Lisää pieni nokare voita. Kun voi on sulanut on ganache valmis. Kaada se kolmessa osassa kakun päälle ja palettiveisen tai nuolijan avulla tuo reunan tuntumaan ja auta valumaan. Käsittele näin koko kakku. Voit myös käyttää lusikkaa apuna valumien tekemiseen. Ota lusikkaan ganachea ja kaada varovasti reunalle.

Caramelpopparit:

- 80ml glukoosisiirappia
- 2,5dl fariinisokeria
- 3/4 pss mikropoppareita
-  150g suolapähkinöitä

Keitä siirapista ja sokerista liemi ja anna kuplia pienellä lämmöllä hetken aikaa.
Valmista popparit ohjeen mukaan. Tarkista ettei siemeniä tule mukaan ja annostele kulhoon. Kaada kulhoon myös suolapähkinät. Kaada sokeriliemi päälle ja kääntele. Kaada jähmettymään leivinpaperin päälle. Kun on jähmettynyt (itse annoin olla yön yli) hajoita levyt käsin haluamasi kokoiseksi "muruksi". Koristele kakku. Annoksesta jää myös naposteltavaksi joten huoletta voit syödä "kuormasta". Itse laitoin loput tarjolle muiden herkkujen kanssa.


Kuvasta tarkkasilmäisimmät huomaa että minun massani pääsi juoksettumaan (siksi parantelin reseptiin työjärjestystä että teille ei näin käy ;) ) Se johtuu siitä että liian kylmä ja kuuma ainesosa kohtaavat ja kerma pääsee heroittumaan. Juoksettuminenhan ei haittaa makua mutta muuttaa massan koostumusta rakeiseksi. Ja koska aikaa ei ollut ja ihan "omalle väelle" tarjottiin niin ei ollut niin vakavaa. Seuraavalla kerralla pyritään sitten täydellisyyteen.



P.S itse suunnittelein että olisin keittänyt vielä paksua kinuskia kakun päälle jos aika olisi riittänyt. Sillä saa vielä lisää tuota caramelin makua kakkuun. Jos innostut kinuskia keittämään saat sen helposti ohjeella 1dl kuohukermaa ja 1dl fariinisokeria. Kinuskia keitetään pienellä kuplinnalla (saa kuplia ihan itsekseen) n. 30min (tai pidempään)  kunnes on sopivan paksua. Kinuskilla voi viimeistella kakun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...