Siirry pääsisältöön

Coca Cola-suklaakakku

Jostain kirjakaupan alelaarista on kirjahyllyyni eksynyt (jo vuoooosia sitten) amerikkalainen keittokirja As American as apple pie (kirjoitusvuosi 1990). Kirja on jäänyt ihan täysin huomiotta minulta koska se ei sisällä yhden ainutta kuvaa. Nyt kuitenkin ystäväni amerikkalaisen miehen kanssa käydyn keskustelun innoittamana kaivoin kirjan esiin ja aloin sitä selailemaan. No kuinka ollakaan sieltä löytyi useampikin mielenkiintoinen resepti mutta resepti colakakusta sai minut innostumaan. Pakkohan sitä oli heti päästä kokeilemaan ja onneksi esikoisen syntymäpäivät kolkuttelivatkin silloin jo ovella. Ja mikäs parempi testiryhmä kuin colajuomaa kuluttavat veljeni. Kun velipojat olivat näyttäneet tälle vihreää valoa uskallettiin tämä ottaa myös meidän ravintolapäivänä pidettyyn pop up-kahvilaan. Hyvin tuntui sielläkin asiakkaille maistuvan!



Kakku on todellakin amerikkailainen täytekakku, siinä pääosaa näyttelevät pohja ja kreemi. Pohja on ihanan mehevä ja tahmainen. Väleissä on vain kerros samaa kreemiä mitä päällä mutta toki väliin voi laittaa muutakin. Itse laitoin yhteen versioon valkosuklaamoussea joka sopi tähän kyllä todella hyvin. Mutta tämä on kakku joka paranee vanhetessa ja lämmetessä (kannattaa ottaa jääkaapista ulos hyvissä ajoin ennen tarjoilua). Mutta tässä siis ohje jota on (tuttuun tapaan) hieman alkuperäisestä muokattu.

Pohja:
( 20-22 cm vuoka)

- 230g voita (tai margariinia)
- 2dl pilkottuja vaahtokarkkeja
- 2rkl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
- 2,5dl Colajuomaa
- 2dl sokeria
- 2,5 dl fariinisokeria
- 5dl jauhoja
- 1tl soodaa
- 2 munaa
- 1dl piimää

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Rasvaa ja jauhoita kaksi 20cm vuokaa. Voit toki käyttää myös yhtä vuokaa ja leikata sen osiin, mutta huomio tämä paistoajassa. 
Laita voi teflonkattilaan pilkottujen vaahtokarkkien kanssa. Keitä matalalla lämmöllä kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet (n. 8min) . Sekoita joukkoon cola ja kaakaojauhe. Ota pois levyltä kun kaikki aineet ovat sekoittuneet.
Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Vatkaa varovasti (sähkövatkaimella) joukkoon suklaaseos. Lisää lopulta joukkoon munat yksitellen ja viimeiseksi piimä. Kaada vuokiin ja paista n.35- 40min. Ei haittaa vaikka pohja olisi hieman raaka keskeltä, se tuo mukavaa mehevyyttä ja "mutaisuutta" pohjaan, mutta varo leikatessa. Anna hieman jäähtyä ennen kumoamista.

Colasuklaakreemi:

- 170g tummaasuklaata
- 1dl colajuomaa
- 230g huoneenlämpöistä voita
- 3 keltuaista
- 2dl tomusokeria

Sulata/sekoita suklaa ja colajuoma vesihauteen päällä tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä. Vaahdota kunnolla huoneenlämpöinen voi ja sekoita keltuiaset joukkoon yksitellen. Kaadan sen jälkeen joukkoon jäähtynyt suklaaseos ohuena nauhana. Lisää lopuksi tomusokeri ja vatkaa kunnolla sekaisin.

Leikka jäähtyneet pohjat kahteen osaan. Kokoa kakku valitsemallesi lautaselle. Käytä n. 1/3 kreemistä kerrosten välissä. Halutessasi voit hieman kostuttaa kakkua colajuomalla (alkuperäisessä ohjeessa ei kostutusta ole). Käytä loppu kreemi kakun päällystämiseen. Apuna kannattaa käyttää palettiveistä ja pyörivää alustaa. Mutta kyllä ilmankin pärjää!

Kreemin määrä on aika iso ja se toimii upeasti makuparina esim. kinuskin kanssa (ohje tulossa). Ohjeella tulevasta määrästä päällystää/kreemittää kaksi 26cm vuokaan tehtyä täytekakkua. Sopii myös eriteeksi sokerimassakakkuun.

Tuossa yllä olevassa kuvassa olen koristellut kakun aika vähäeleisesti viitaten siihen mitä kakku pitää sisällään. Kakku sopii hyvin myös muiden koristeiden alle. Tässä pari esimerkkiä.








Kommentit

  1. oih! tää sopii ystäväni symttärikakuksi loistavasti. miten siis suklaa ja cola sekoittuu vesihauteessa? lisäsitkö ne kerralla? ja sit lämmitit ja sekoitit vai miten? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat olen laittanut samaan aikaan ja sekoiltellut kun on alkanut kuumenemaan. Joku kirjoitti leivotaan ryhmässä että kreemi oli juoksettunut joten kannatta pitää huolta että kaikki ainekset ovat saman lämpöisiä eli suklaaseos jäähtynyt ja voi huoneenlämpöistä. Toivottavasti maistuu :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi