Siirry pääsisältöön

Raparperi-rahkajugurttikakku uunissa

Gluteeniton leivonta on vielä minulle vähän (ja vähän enemmänkin) tuntematonta aluetta. Olen kuitenkin sitä tässä yrittänyt opetella ja mikä sen mukavampi testiryhmä kuin sukulaiset ja ystävät. Esikoiseni kummitädin mies on gluteeniton ja hänelle olen tarjottavia päässyt synttäreille miettimään. Nyt viime viikonloppuna juhlittiin keskimmäistämme ja täytekakun lisäksi tein tällaisen vähän extempore rahkakakun tarjottavaksi. Lähdin ihan vaan kokeilemaan että onnistuuko vehnäjauhojen korvaaminen gluteenittomillajauhoilla tällaisessa murotaikinan tapaisessa kakussa. Ja sehän onnistui kivasti ja tällainen siitä sitten tuli.

Raparperi-rahkajugurttikakku:
(24cm vuoka)

Pohja:
- 75g voita
- 1dl sokeria
- muna
- 2,5dl gluteenittomiajauhoja (esim.sunnuntai)
- 2tl leivinjauhetta

Täyte:
-750g rahkajugurttia
- 2 munaa
- 1,5dl sokeria
- 3tl vaniljasokeria
- 2rkl perunajauhoja
-  2 vartta n.500g raparperia 


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja piko raparperi. Leivitä pellille ja ripoittele päälle sokeria ja laita uuniin pehmenemään siksi aikaa kun teet pohjan. Uunin on tarkoitus "itkettää" ja pehmittää raparperit.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Pingoita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan väliin painele taikina pohjalle ja reunoille.  Sekoita kulhossa rahka, kananmunat, sokerit sekä perunajauho hyvin yhteen ja kääntele lopuksi joukkoon pehmenneet raparperit. Kaada rahkaseos vuokaan pohja päälle. Paista kakkua uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Sammuta sen jälkeen uuni ja avaa luukkua jotta kakku hieman jäähtyy ennen uunista ottoa. Itse jouduin ottamaan heti ulos koska uuniin oli muuta jonossa ja kakku pääsi halkeilemaan päältä. Jäähdytä kakku vuoassaan  täysin huoneenlämpöiseksi ennen irroitusta. Jos reunat ovat hieman tarttuneet kiinni vuokaan voit irroittaa kakun pyöräyttämällä veitsen reunojen ympäri. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi