Käsi ylös ketä viettää sokeritonta tammikuuta? MIIIINÄÄÄÄÄ
Aivan minä, parantumaton sokerihiiri. Minä joka syön lastenkin karkit pahimman sokerihimon iskiessä. Pakko kyllä myöntää että tämä on mennyt tällä kertaa paljon helpommin kuin viime vuonna samaan aikaan. Viime vuonnahan tätä tuli ekan kerran kokeiltua, kevyt kategoriasta löytyykin reseptejä joita kokeilin silloin. Totuuden nimiin eihän nää kevyet niitä aitoja voita, mutta voipi ainakin leikkiä herkuttelevansa ja kyllä ne kevyetkin herkut vie sitä makean nälkää mikä minua aikakin vaivaa aina.
Erilaisia raakakakkujen ja muiden terveellisimpien herkkujen reseptejä on tullut selattua ja etsittyä inspiraatiota. Itse koen raakakakut hieman hankaliksi. Ei suinkaan tekemisen puolesta, koska ne jos jotkut on helppoja tehdä, mutta ainesten osalta. Jos haluaa jotain kokeilla niin kauppaan häviää viimeisetkin pennoset kun pitää alkaa ostelemaan jos jonkinlaisia ainesosia. Säästäväisenä ihmisenä yksi kevyen reseptin merkitys on myös että se on suht kevyt myös lompakolle ;) . Ihan ei nämä kaikki aineet kaapista löytyneet (raakakaakaojauhe oli siellä jo valmiiksi), mutta melkein.
Monissa raakakakkuresepteissä on käytetty pohjassa taatelia ja olen aina sitä hieman vierastanut. Nyt kuitenkin jouluna söin ensimmäisen (tiedostaen) kerran taatelikakkua ja voi apua se oli hyvää. En ole mikään kuivakakkujen ystävä mutta voi apua kuinka hyvää se oli. Ajattelin että jos saisi sitä samaa makumaailmaa myös tähän kakkuun ja siitä syystä tein paistetun pohjan. Nimi raakasuklaa-taatelikakku on siis hieman harhaanjohtava koska raakakakkuhan tämä ei missään tapauksessa ole. Päälliseen halusin kokeilla käyttää rahka-jugurtti seosta joka on meillä muutenkin jokapäiväisessä käytössä. Siitä pitää niin aikuiset kuin lapsetkin. Mutta pidemmittä höpinöittä itse reseptiin. Sen vielä sanon että pienillä muutoksilla reseptistä tulee helposti myös gluteeniton.
Raakasuklaa-taatelikakku:
(24cm vuoka)
- 300g taateleita
( EDIT taatelien määrä korjattu, olin kirjannut vahingossa väärään määrän)
( EDIT taatelien määrä korjattu, olin kirjannut vahingossa väärään määrän)
- 1dl vettä
- 2-3tl kanelia
- 1 dl vehnäleseitä (glut versiossa käytä jotain muita sopivia)
- 0,5dl kauraleseitä
- 1dl maustamatonta ja rasvatonta jugurttia
- 3dl kaurahiutaleita
- 2 keltuaista
Pilko taatelit (poista kivet). Kiehauta vesi kattilassa ja lisää taatelit joukkoon, keitä n. 5min kunnes on taatelit ovat sekoittuneet veteen. Jäähdytä hieman ja kaada seos kulhoon. Sekoita vatkaimella tasaiseksi ja sekoita joukkoon muut aineet. Pingota leivinpaperi irtopohja vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25 min.
Anna pohja hieman jäähtyä. Jos on epätasaisuuksia niin ne voi tasoittaa veitsellä. Kakun kokoamiseen voit käyttää samaa vuokaa kun vaan muistat pestä sen välissä. Jos kakku on hieman kutistunut uunissa voi sen painella kevyesti takaisin vuoan pohjalle täyttämään koko pohja. Jos reunoille jää rakoja valuu täyte sinne ja pohja jää piiloon.
- 2 banaania
- 500g jugurttirahkaa (Löytyy valmiina ihan Prismastakin)
- 1dl rasvatonta raejuustoa
- 2 prk (a 125g) sokeroimatonta päärynäsosetta
- 2 valkuaista
- 2-3rkl hunajaa
- 1/2 appelsiinina
- raastettua appelsiinin kuorta (oman maun mukaan)
- 3rkl raakakaakaojauhetta
- 1/2 appelsiinin mehu
- 6 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita muut aineet paitsi mehu(esim blenderillä tai sauvasekoittimella) tasaiseksi massaksi. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada mehu ja liivatteet hyvin sekoittaen muun aineksen joukkoon. Lopuksi yhdistä siihen vielä valkuaisvaahto kevyesti käännellen. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli. Raakakaakaojauhe antaa seokselle hieman kitkerän vivahteen mutta kun kakku lepää yön yli niin mautkin tasoittuvat.
Itse koristelin kakun paahdetuilla kaurahiutaleilla, appelsiinilla ja mustikoilla.
Kovasti ne mammatreffien naiset väittivät että hyvää oli ja kai se joltain maistui kun lisääkin kaikki ottivat :D
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!