Siirry pääsisältöön

Raakasuklaa-taatelikakku (ei sokeria, rasvaa tai jauhoja)

Käsi ylös ketä viettää sokeritonta tammikuuta? MIIIINÄÄÄÄÄ
Aivan minä, parantumaton sokerihiiri. Minä joka syön lastenkin karkit pahimman sokerihimon iskiessä. Pakko kyllä myöntää että tämä on mennyt tällä kertaa paljon helpommin kuin viime vuonna samaan aikaan. Viime vuonnahan tätä tuli ekan kerran kokeiltua, kevyt kategoriasta löytyykin reseptejä joita kokeilin silloin. Totuuden nimiin eihän nää kevyet niitä aitoja voita, mutta voipi ainakin leikkiä herkuttelevansa ja kyllä ne kevyetkin herkut vie sitä makean nälkää mikä minua aikakin vaivaa aina. 
Erilaisia raakakakkujen ja muiden terveellisimpien herkkujen reseptejä on tullut selattua ja etsittyä inspiraatiota. Itse koen raakakakut hieman hankaliksi. Ei suinkaan tekemisen puolesta,  koska ne jos jotkut on helppoja tehdä, mutta ainesten osalta. Jos haluaa jotain kokeilla niin kauppaan häviää viimeisetkin pennoset kun pitää alkaa ostelemaan jos jonkinlaisia ainesosia. Säästäväisenä ihmisenä yksi kevyen reseptin merkitys on myös että se on suht kevyt myös lompakolle ;) . Ihan ei nämä kaikki aineet kaapista löytyneet (raakakaakaojauhe oli siellä jo valmiiksi), mutta melkein.
Monissa raakakakkuresepteissä on käytetty pohjassa taatelia ja olen aina sitä hieman vierastanut. Nyt kuitenkin jouluna söin ensimmäisen (tiedostaen) kerran taatelikakkua ja voi apua se oli hyvää. En ole mikään kuivakakkujen ystävä mutta voi apua kuinka hyvää se oli. Ajattelin että jos saisi sitä samaa makumaailmaa myös tähän kakkuun ja siitä syystä tein paistetun pohjan. Nimi raakasuklaa-taatelikakku on siis hieman harhaanjohtava koska raakakakkuhan tämä ei missään tapauksessa ole. Päälliseen halusin kokeilla käyttää rahka-jugurtti seosta joka on meillä muutenkin jokapäiväisessä käytössä. Siitä pitää niin aikuiset kuin lapsetkin. Mutta pidemmittä höpinöittä itse reseptiin. Sen vielä sanon että pienillä muutoksilla reseptistä tulee helposti myös gluteeniton.
Raakasuklaa-taatelikakku:
(24cm vuoka)
- 300g taateleita
( EDIT taatelien määrä korjattu, olin kirjannut vahingossa väärään määrän)
- 1dl vettä
- 2-3tl kanelia
- 1 dl vehnäleseitä (glut versiossa käytä jotain muita sopivia)
- 0,5dl kauraleseitä
- 1dl maustamatonta ja rasvatonta jugurttia
- 3dl kaurahiutaleita
- 2 keltuaista
Pilko taatelit (poista kivet). Kiehauta vesi kattilassa ja lisää taatelit joukkoon, keitä n. 5min kunnes on taatelit ovat sekoittuneet veteen. Jäähdytä hieman ja kaada seos kulhoon. Sekoita vatkaimella tasaiseksi ja sekoita joukkoon muut aineet. Pingota leivinpaperi irtopohja vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25 min.
Anna pohja hieman jäähtyä. Jos on epätasaisuuksia niin ne voi tasoittaa veitsellä. Kakun kokoamiseen voit käyttää samaa vuokaa kun vaan muistat pestä sen välissä. Jos kakku on hieman kutistunut uunissa voi sen painella kevyesti takaisin vuoan pohjalle täyttämään koko pohja. Jos reunoille jää rakoja valuu täyte sinne ja pohja jää piiloon.
- 2 banaania
- 500g jugurttirahkaa (Löytyy valmiina ihan Prismastakin)
- 1dl rasvatonta raejuustoa
- 2 prk (a 125g) sokeroimatonta päärynäsosetta
- 2 valkuaista
- 2-3rkl hunajaa
- 1/2 appelsiinina
- raastettua appelsiinin kuorta (oman maun mukaan)
- 3rkl raakakaakaojauhetta
- 1/2 appelsiinin mehu
- 6 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita muut aineet  paitsi mehu(esim blenderillä tai sauvasekoittimella) tasaiseksi massaksi. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada mehu ja liivatteet hyvin sekoittaen muun aineksen joukkoon. Lopuksi yhdistä siihen vielä valkuaisvaahto kevyesti käännellen. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli. Raakakaakaojauhe antaa seokselle hieman kitkerän vivahteen mutta kun kakku lepää yön yli niin mautkin tasoittuvat.
Itse koristelin kakun paahdetuilla kaurahiutaleilla, appelsiinilla ja mustikoilla.
Kovasti ne mammatreffien naiset väittivät että hyvää oli ja kai se joltain maistui kun lisääkin kaikki ottivat :D


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi