Siirry pääsisältöön

Frillakukka ja raitaa

Silverjungle juhli kauden aloitusta (joo jälessä ollaan koska puhutaan AW´15 kaudesta kakku tehty elokuussa :D ) ja pitihän sinne kakku tehdä. Sain nähdä muutamia kuvia ennakkoon ja kuten aina ei päässyt merkki pettämään. Mustavalkoiraidallisesta piposta sain tämän idean ja pakkohan se oli toteuttaa. Olen kerran aikaisemminkin tehnyt raitaa kakkuun, täällä,  ja muistan silloin itkua vääntäneeni koska se ei mennyt kuin yhdessä ihanassa telkkariohjelmassa. Taisin jopa vannoa että uudelleen en moiseen edes ryhdy. No...niiin....ryhdyinpä sitten kuitenkin. Ihan ei mennyt putkeen tälläkään kertaa, mutta paremmin kuitenkin. Asiaa ei yhtään auttanut että tämä oli todella iso kakku. Kakun halkaisija oli yli 30cm ja korkeutta oli yli 10cm, se teki haastetta raidallisen massan saamiseen kakun päälle. VINKKI jos haluat raidallisen kakun tehdä niin suosittelen tekemään maltillisemman kokoiseen.
 
Koristeena kakun päällä oleva frillakukka on tehty ihan vaan leikatusta sokerimassa nauhasta jonka liimaaminen kakun päälle on aloitettu ulkoreunasta ja jatkettu kierros kierrokselta keskelle saakka.
 
Sitä mitä kakku piti sisällään en enää muista, mutta kai se maistui :D

 
 
Ja jos on käynyt niin huonosti että ette ole koskaan kuullutkaan ihanasta vaatemerkistä kuin Silverjungle niin nyt kannattaa käydä korjaamassa vääryys täällä
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria