torstai 18. kesäkuuta 2015

M&M karkkiputous (synttäreitä vol. 2 )

Esikoisen kaverisynttäreille suunniteltiin kakkua kuin Iisakin kirkkoa. Suunnitelmat vaihtuivat lennosta ja aihepiirit vaihtelivat laidasta laitaan. Pitkään oli toiveena jokin jääkiekkojoukkueen logo ja olin siihen valmistautunut ja tilannut mustat massatkin (ajattelin tehdä logon kiekon päälle). Mutta loputa kuvia katsellessamme ihastui hän M&M karkkiputoukseen ja sehän sitten oli toteutettava.
 
Olin facebookin leivontaryhmässä nähnyt vastaavan laisen kakun ja tekijä kertoi että kuinka hän kakun kanssa oli edennyt. Itse kakku oli 10hlön suklaakakkupohja jossa sisällä oli vaniljamousse ja banaania. Päälle tein suklaapäällysteen:
 
- 200g tummaa suklaata
- 100g voita
- 2dl tomusokeria
 
Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä kakun päälle halutulla tyylillä. Itse tavoittelin sellaista ei niin huoliteltua.
 
Itse putouksen tein liimaamalla neljä pilliä yhteen suklaalla. Kun olivat jähmettyneet yhteen painoin sen kakun päälle ja aloin sulatetun suklaan avulla liimaamaan karkkeja siihen kiinni. Se osoittautuikin sotkuisemmaksi puuhaksi kuin olin ajatellut ja paikoitellen sotkin karkkeja aika pahasti suklaalla. Tämä työvaihe olisi ollut helpompi tehdä kokonaan pakkasessa. Ja HUOM. jos suunnittelet toteuttavasi tämän kakun helteellä niin pitkää pinnaa! Kakun päällä olevat karkit kiinnitin suklaapäällysteen avulla.

 
 
Kaverit olivat erittäin otettuja kakusta mutta kymmenestä juhlijasta vain kolme otti kakkua :D Joten voi miettiä että kuinka tarpeellinen kakku oikeastaan lasten synttäreillä on ;) No pakko kai niitä on tehdä kun omat lapset osaa niitä toivoa ja suunnitteluun panostetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!