Siirry pääsisältöön

M&M karkkiputous (synttäreitä vol. 2 )

Esikoisen kaverisynttäreille suunniteltiin kakkua kuin Iisakin kirkkoa. Suunnitelmat vaihtuivat lennosta ja aihepiirit vaihtelivat laidasta laitaan. Pitkään oli toiveena jokin jääkiekkojoukkueen logo ja olin siihen valmistautunut ja tilannut mustat massatkin (ajattelin tehdä logon kiekon päälle). Mutta loputa kuvia katsellessamme ihastui hän M&M karkkiputoukseen ja sehän sitten oli toteutettava.
 
Olin facebookin leivontaryhmässä nähnyt vastaavan laisen kakun ja tekijä kertoi että kuinka hän kakun kanssa oli edennyt. Itse kakku oli 10hlön suklaakakkupohja jossa sisällä oli vaniljamousse ja banaania. Päälle tein suklaapäällysteen:
 
- 200g tummaa suklaata
- 100g voita
- 2dl tomusokeria
 
Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä kakun päälle halutulla tyylillä. Itse tavoittelin sellaista ei niin huoliteltua.
 
Itse putouksen tein liimaamalla neljä pilliä yhteen suklaalla. Kun olivat jähmettyneet yhteen painoin sen kakun päälle ja aloin sulatetun suklaan avulla liimaamaan karkkeja siihen kiinni. Se osoittautuikin sotkuisemmaksi puuhaksi kuin olin ajatellut ja paikoitellen sotkin karkkeja aika pahasti suklaalla. Tämä työvaihe olisi ollut helpompi tehdä kokonaan pakkasessa. Ja HUOM. jos suunnittelet toteuttavasi tämän kakun helteellä niin pitkää pinnaa! Kakun päällä olevat karkit kiinnitin suklaapäällysteen avulla.

 
 
Kaverit olivat erittäin otettuja kakusta mutta kymmenestä juhlijasta vain kolme otti kakkua :D Joten voi miettiä että kuinka tarpeellinen kakku oikeastaan lasten synttäreillä on ;) No pakko kai niitä on tehdä kun omat lapset osaa niitä toivoa ja suunnitteluun panostetaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria