Siirry pääsisältöön

Kinuskijuustokakku

Meidän perhe vietti (ja viettää edelleen) juhannusta perinteitä kunnioittaen eli suvun kanssa mökillä. Kerkesin jo sanomaan äidilleni että en tee kakkua, mutta sitä päätöstä ei kauaa kestänyt.
Pakkohan se oli kakku tehdä kun kiva ideakin tuli mieleen.
 
Ajatuksena oli yhdistää kinuski ja mansikat juustokakussa. Idea oli oikein hyvä, kunnes poikkesin normaalista ja sain taikinan juoksettumaan :P Maistellessa ajattelin että haluan massasta vieläkin kinuskisemman ( veljeni kommentoi että kakku oli vähän turhankin makea ;) ) ja keksin sulattaa liivatteen koristeluun keittämääni kinuskiin. Joo.....ei hyvä idea. Kun kaadoin kinuski liivate seoksen massaan, kaunis ja kuohkea massanihan juoksettui ja menetti puolet volyymistään. No onneksi kakku oli oman perheen käyttöön ja juoksettuminenhan ei tee mistään massasta tai taikinasta käyttökelvotonta!! Se vaan muuttaa koostumusta ja tekee siitä rakeista. Tästä syystä kakkuni on puole matalampi mitä kuuluu.  No seuraavalla kerralla tiedän olla tekemättä. Mutta tässä teille resepti siinä muodossa kuinka se tulisi tehdä ;)
 
 
 
 
Kinuskijuustokakku (28cm vuoka):
 
-350g kauratäytekeksejä
- 75g voita tai margariinia
 
 
-4dl kuohukermaa
- 4dl fariinisokeria
 
- 400g tuorejuustoa
- 2,5dl kuohukermaa tai vispiä
(- n 0,5dl ruokokidesokeria)
-6 liivatetta
- tilkkamaitoa
 
- 500g mansikoita
- 100g suklaata
 
Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoka pohjalle ja painele keksiseos pohjalle tiiviisti, mutta ei liian tiiviisti. Jos paineluun käyttää liikaa voimaa on kakkua vaikea leikata.
 
Keitä kinuski kermasta ja fariinisokerista. Laita vatkauskulho pakkaseen jäähtymään. Keitä sitä hyvän aikaa miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes on kinuskimaista. Kaada kinuski kylmään vatkauskulhoon ja laita pakkaseen jäähtymään. Jos haluat koristella kakkua kinuskilla, ota osa sivuun ennen pakkaseen laittoa. Kun kinuski on jäähtynyt ja kylmää vatkaa se vaahdoksi. Vaahto on valmista kun se on muuttunut vaaleaksi.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Mausta halutessasi ruokokidesokerilla (myös tavallinen sokeri käy).  Kuumenna maitotilkka ja liuota liivatteet joukkoon. Kääntele viimeiseksi kinuskivaahto massan joukkoon. Levitä vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Itse käytin pakkasta koska tein kakun vasta tarjoilupäivän aamuna.
 
Koristele kakku mansikoilla, sulatetulla suklaalla ja kinuskilla.
 
Tämän reseptin myötä toivotan kaikille blogin lukijoille oikein hyvää juhannusta!!
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria