Da-Capo taitaa olla sellainen suklaa josta joko tykkää tai ei. Itse olen ollut molemmilla puolilla mielipidettä. Lapsena se maistui aivan kamalalta. Itku meinasi tulla jos joku sitä erehtyi tuomaa jonkun muun suklaan sijasta (yleensä mummot). Näin aikuisena olen jostain syystä alkanut siitä pitämään. Da-Capot ovat kuuluneet meidän jouluun jo useamman vuoden. Tosin saan niitä aika rauhassa syödä koska miehelläni on lapsuuden muistot ilmeisesti vielä turhan pinnassa ;)
Nyt kauppoihin on ilmestynyt uusi Da-Capo maku, Cappucino . Täytyy sanoa että taidan pitää siitä jopa enemmän kuin siitä perus Da-Caposta.
Ostin jo toisen laatikollisen kyseistä herkkua, mutta tällä kertaa päätin "uhrata" sen leivontaan. Nuorimmaisen kummit lapsineen (mukaan lukien meidän ihana kummityttö) tulivat kylään ja saivat toimia reseptin koekaniineina.
Da-Capo-juustokakku (24cm vuoka)
- 300g täytettyjä kaurakeksejä
- 2rkl kaakaojauhetta
-50g voita (sulatettuna)
- 5dl Flora kuohua
- 400g tuorejuustoa
-250g Da-capo cappucino suklaata
- 100g maitosuklaata
- 5 liivatetta
- tilkka maitoa
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokan pohjalle. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon voisula ja kaakaojauhe. Painele seos vuokaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohu ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaat, joko vesihauteessa tai mikrossa. Jos sulatat mikrossa varo ettei pala pohjaan. Sekoita sulatettu suklaa massaan. Kiehauta maito (onnistuu myös mikrossa) ja sekoita joukkoon kuivaksi puristellut liivatteet. Kaada ohuena norona massan joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada massa pohjan päälle. Anna asettua vähintään 3h, mielellään yön yli.
Koristelin kakun tummalla suklaalla ja kaapista löytyneillä kukilla. Ja kuten jäljestä näkyy, kiirus oli ;)
Suklaata olen maistanut ja voin kuvitella että tämä on herkullista. Ja niin kauniskin!
VastaaPoistaJotenkin tuo suklaa sopii erittäin hyvin juustokakkuun. Lapset ei tuosta suklaasta tykkää, mutta kakku maistuu :)
PoistaEn tiedä miks mä en saanu sitä dacapoa sulamaan =( ensin koitin mikrossa niin kuin oon aina suklaan sulattanut ja meni vaan sellaseks ihme kasaksi. Sitten koitin vesihauteessa varovasti, ensin näytti siltä että sulaa ihan nätisti mutta sitten yhtäkkiä meni taas sellaseks ihme kasaksi. =(
VastaaPoistaJostain syystä suklaakarkeista ainakin pätkis ja da-capo käyttäytyy sulatettaessa juurikin noin. Ennen kuin kaikki ovat sulaneet niin siitä tulee helposti juurikin sellaista kökköstä mössöä. Vaikka siitä sellaista tulee niin se on edelleen ihan käyttökelpoista, peliä ei ole menetetty :) Sen voi sekoittaa massan joukkoon, pitää vaan vatkata/sekoittaa se voimakkaasti sinne joukkoon. Kun on hyvin sekoitettu, sitä ei edes huomaa :)
PoistaNammmm.... :)
VastaaPoistaOis pitänyt ostaa jemmaan, nyt se on kaupasta loppu sniif :P
Poista