Siirry pääsisältöön

Glögikakku

Glögikakku, rakas jouluinen viholliseni <3
No vihollinen on ehkä vähän turhan vahva sana, mutta ärsytyksen aiheuttaja vähintäänkin. Tai no ei se kakku sinänsä ole ärsyttävä vaan se helkutin kiille. Olen taistelun tämän kakun kanssa aloittanut jo vuosia sitten. Ensimmäisessä kakussa kiille löytyi keksipohjan alta (ehdottomasti mokien top kympissä), toisessa kiille oli liian kuumaa ja sekoittui täytteeseen ja kaikkea muuta kivaa. On mennyt vuosia että en ole koko kakkua halunnut edes yrittää tehdä, mutta nyt tuli aika päästä tämän asian "yli" eli tuumasta toimeen.
 
 
 
Glögikakku (20cm vuoka)
- 130g pipareita
- 50g margariinia tai voita
 
- 2,5dl vispikermaa
- 200g tuorejuustoa
- 2tl piparimaustetta
- 2tl vaniljasokeria
- 0,5dl sokeria (tai oman maun mukaan)
- 3 liivatetta
- tilkka nestettä (vettä tai maitoa)
 
- 3 liivatetta ja 3 dl glögiä kiilteeseen
 
- valkosuklaata ja vadelmia koristeluun
 
Murskaa piparit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokan pohjalle. Kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 10min). Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sekoita joukkoon mausteet ja maista ;) . Kuumenna tilkka nestettä mikrossa ja sekoita joukkoon ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet. Kaada seos täytteen joukkoon kokoajan vatkaten. Kaada täyte piparipohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin.
 
 Ja sitten siihen "vaikeaan" kohtaan. Kun täyte on hyytynyt (vähintään 3h mielellään yön yli) valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 10min). Kuumenna tilkka glögiä mikrossa ja sekoita joukkoon vedestä puristellut liivatteet. Lisää loppu glögi hyvin sekoittaen ja jäähdytä. Halutessasi voit antaa seoksen hieman paksuuntua sekoitellen, mutta älä unohda ettei jähmety liikaa. Kaada seos kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen. Kaada ohuena nauhana lusikan päälle josta valuu kakun päälle. Näin estetään mahdollinen kiilteen "porautuminen" täytteeseen. Laita jääkaappiin ja anna olla kunne kiille hyytynyt. Jos on kiire aikataulu voit laittaa hetkeksi pakkaseen.
 
Tämän ohjeen myötä on hyvä toivottaa kaikille lukijoilleni hyvää ja herkullista joulua!
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria