Siirry pääsisältöön

Ristiäskakku rusettitossuilla

Tyylilyylin touhuja Anni kysyi minulta jo vauvaa odottaessaan että olisiko mahdollista että tekisin heidän vauvan ristiäisiin kakun. Lupauduin tekemään jos meidän aikataulut menevät vaan kesän osalta yksiin. Onneksi menivät ja pääsimme kakun suunnitteluun. Täytyy kyllä sanoa että mulla oli kyllä vähän suorituspaineita kakun osalta ;)


 
Ajatuksemme menivät kyllä aika yksiin kun suunnitelimme kakkua. Olin meinaan ajatellut että olisi ihana kokeilla "mary jane" tyyppisiä tossuja tyttövauvan kakkuun ja nyt tuli hyvä tilaisuus, sillä Annikin oli tossu ajatukseen mieltynyt. Värimaailmaan oli toiveena vaaleanpunaista ja valkoista.

Tossujen tekeminen ei ihan sujunut kuin suunnittelin. Tyhmänä kokeilin tehdä niitä Dr. Otkerin sokerimassasta, mutta se on aivan liian pehmeää/kosteaa tuollaiseen muotoiluun. Onneksi sitten kaulintamassasta ne onnistuivat, muutamien prototyypien jälkeen. Meillä pojat kyllä äänestivät eri paria kakun päälle (niissä oli kukkia), mutta ajattelin että tilaaja itse arvostaa enemmän rusetteja ;)


 
Kakku oli kymmenen munan sokerikakkupohja, jonka jaoin kahteen vuokaan 28cm ja 20cm vuokiin. Kakun välissä oli tuttu maitosuklaatäyte ja sen joukkoon painelin varovasti tuoreita vadelmia. Kostutus oli tehty spritellä ja täytteen alla oli sipaisu vadelmamarmeladia. Kakku oli päällystetty vaahtokarkinmakuisella kaulintamassalla ja samoin koristeet olivat siitä.

Kuljetuspolitiikka jännitti myös kamalasti. Tämä oli meinaan eka kerta kun kerroskakku lähti tätä kaupunkia pidemmälle, ilman että itse olen mukana kokoamassa sitä. Vahvistus oli kuitenkin hoidettu muotoonleikatulla kakkualustalla kakkujen välissä ja upotetuilla grillitikuilla. Tuntui ainakin toimivan. Yleensä olen siis itse koonnut kakun juuri ennen tarjoilua, joten vahvistusta ei ole tarvittu. Toivottavasti kakku pääsi kuitenkin ehjänä perille.

Pieni päivänsankari tuli itse isänsä "kanssa" hakemaan kakkua, oli ihan pakko käydä kurkkaamassa pientä kääröä, ja voi että kun oli suloinen <3

 
Paljon onnea vielä Iirikselle ihanasta nimestään!!

Kommentit

  1. Mä en kestä. Kakku on aivan järjettömän upea. Sä olet kyllä taitava. Voi että.

    VastaaPoista
  2. Tää on yhtäaikaa niin suloinen ja tyylikäs

    VastaaPoista
  3. Tää on niin hieno! Ihan niin kuin nämä kaikki muutkin, kyllä sulla on riittänytkin leipomista! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille, olette ihania kun jaksatte kommentoida.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria