lauantai 13. elokuuta 2011

Ristiäskakku rusettitossuilla

Tyylilyylin touhuja Anni kysyi minulta jo vauvaa odottaessaan että olisiko mahdollista että tekisin heidän vauvan ristiäisiin kakun. Lupauduin tekemään jos meidän aikataulut menevät vaan kesän osalta yksiin. Onneksi menivät ja pääsimme kakun suunnitteluun. Täytyy kyllä sanoa että mulla oli kyllä vähän suorituspaineita kakun osalta ;)


 
Ajatuksemme menivät kyllä aika yksiin kun suunnitelimme kakkua. Olin meinaan ajatellut että olisi ihana kokeilla "mary jane" tyyppisiä tossuja tyttövauvan kakkuun ja nyt tuli hyvä tilaisuus, sillä Annikin oli tossu ajatukseen mieltynyt. Värimaailmaan oli toiveena vaaleanpunaista ja valkoista.

Tossujen tekeminen ei ihan sujunut kuin suunnittelin. Tyhmänä kokeilin tehdä niitä Dr. Otkerin sokerimassasta, mutta se on aivan liian pehmeää/kosteaa tuollaiseen muotoiluun. Onneksi sitten kaulintamassasta ne onnistuivat, muutamien prototyypien jälkeen. Meillä pojat kyllä äänestivät eri paria kakun päälle (niissä oli kukkia), mutta ajattelin että tilaaja itse arvostaa enemmän rusetteja ;)


 
Kakku oli kymmenen munan sokerikakkupohja, jonka jaoin kahteen vuokaan 28cm ja 20cm vuokiin. Kakun välissä oli tuttu maitosuklaatäyte ja sen joukkoon painelin varovasti tuoreita vadelmia. Kostutus oli tehty spritellä ja täytteen alla oli sipaisu vadelmamarmeladia. Kakku oli päällystetty vaahtokarkinmakuisella kaulintamassalla ja samoin koristeet olivat siitä.

Kuljetuspolitiikka jännitti myös kamalasti. Tämä oli meinaan eka kerta kun kerroskakku lähti tätä kaupunkia pidemmälle, ilman että itse olen mukana kokoamassa sitä. Vahvistus oli kuitenkin hoidettu muotoonleikatulla kakkualustalla kakkujen välissä ja upotetuilla grillitikuilla. Tuntui ainakin toimivan. Yleensä olen siis itse koonnut kakun juuri ennen tarjoilua, joten vahvistusta ei ole tarvittu. Toivottavasti kakku pääsi kuitenkin ehjänä perille.

Pieni päivänsankari tuli itse isänsä "kanssa" hakemaan kakkua, oli ihan pakko käydä kurkkaamassa pientä kääröä, ja voi että kun oli suloinen <3

 
Paljon onnea vielä Iirikselle ihanasta nimestään!!

4 kommenttia:

 1. Mä en kestä. Kakku on aivan järjettömän upea. Sä olet kyllä taitava. Voi että.

  VastaaPoista
 2. Tää on yhtäaikaa niin suloinen ja tyylikäs

  VastaaPoista
 3. Tää on niin hieno! Ihan niin kuin nämä kaikki muutkin, kyllä sulla on riittänytkin leipomista! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille, olette ihania kun jaksatte kommentoida.

  VastaaPoista

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!