Siirry pääsisältöön

Karviascurd

Törmäsin ohimennessäni tälläiseen reseptiin Kotiliedessa (nro 14) ja koska karviaisia oli jo valmiiksi poimittuna, niin pakko oli kokeilla. Lemoncurd on yksi mun suosikki "hillo" (joo joo, tiedän että ei ole hilloa) ja olen käyttänyt sitä paljon leivonnassa. Joten ajatuksena oli että ei tämäkään voi pahaa olla. Ja hyväähän siitä tuli. Nuorimmainen ei meinannut saada sitä tarpeekseen, vaan koko päivän kinusi lisää karviashilloa.



500g vihreitä karviasia
1dl vettä
1,5dl sokeria
75g voita
2 munaa

Perkaa karviaiset. Keitä vedessä 5-10min kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää voi ja sokeri kattilaan sekoita kunnes voi on täysin sulanut. Nosta kattila pois liedeltä ja vispaa munat yksitellen joukkoon (varo etteivät munat kypsy kuumassa). Nosta kattila takaisin levylle ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä n. 20min koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Purkita kuuma tahna (kuumennettuihin) purkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä ja säilö kylmässä.


Tätä voi käyttää ihan mihin vaan keksii käyttää. Itse laitoin sitä kakun väliin valkosuklaamoussen kanssa.

Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta! Tämä tuli kuin tilauksesta, karviaisia on valmiiksi kerättynä. Mahtaako tuossa olla joku erityinen syy, miksi ohjeessa on vihreitä? Meillä kun sattuu puska olemaan tummia :)

    Josko huomenna jo kokeilisin, nyt on uunissa elämäni ensimmäinen satsi macaronseja, niihin on vielä täyte keksimättä.

    VastaaPoista
  2. Aija, eikö sille tule kotivinkki? Ei tartte alkaa blogia lukemaan ;)

    Sini, mä mietin ihan samaa. En usko että siihen on mitään syytä, maku niissä on kuitenkin ihan sama. Olisko syy joku esteettinen? Jos vaaleista tulee tasasemman väristä ;D. Resepti siis suoraan kopiotu siitä kotivinkistä.

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää päästä maistamaan...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria