Ystäväni täyttäessä vuosia, tarjoutui minulle tilaisuus kokeilla vegaania leivontaa. Pitkällisten pohdintojen jälkeen jäi porkkanakakku vaihtoehdoksi, jolla oli suurin mahdollisuus onnistua tällaisen ei-vegaani-leipurin käsissä. Selailin eri ohjeita ja päädyin muuntelemaan tätä Chocochilin reseptiä ja tätä super herkullista luottoreseptiäni. Ja pakko sanoa että näiden yhdistelmästä tuli täydellinen. Tämä maistui erittäin hyvin myös sekasyöjille, itseni mukaan lukien! Ohjeesta tuli tällainen:
- 5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 3,5 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
- 2 dl öljyä
- 1,5 dl mantelimaitoa
- 50-100g pähkinämurskaa (käytin saksanpähkinää)
- 1prk ananasmurskaa (valutettuna)
- 6dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 tl soodaa
- 1/2 tl suolaa
- 3 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
Sekoita kulhossa porkkana, sokeri,öljy ja maito massaksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita massan joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon pähkinät ja ananas.
- 100g margariinia
- 300g Oatly på makan "tuorejuustoa"
- 500-700g tomusokeria (oman maun mukaan)
- 1rkl sitruunamehua
- Vaniljasokeria tai vanilja-aromia oman maun mukaan.
Vatkaa yhteen pehmeä margariini ja "tuorejuusto". Lisää muut aineet joukkoon ja käytä haluamallasi tavalla. Itse pursotin täytteen kuppikakkujen päälle.
EDIT. Kuorrutetta riittää pienmpikin määrä kuppikakkujen päälle. Puolikas annos riittää hyvin.
EDIT. Kuorrutetta riittää pienmpikin määrä kuppikakkujen päälle. Puolikas annos riittää hyvin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!