Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku.
Lakkakerros:
2 dl kermaa (vispi tai kuohu)
3 prk lakkarahkaa
3 liivatetta
Tilkka maitoa
( 1dl lakkahilloa)
Kinuskikerros:
4 dl kermaa (vispi tai kuohu)
2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista)
200g tuorejuustoa
5 liivatetta
Tilkka maitoa
(Ruokosokeria maun mukaan)
Pohja:
150g Lotus tai Bastogne keksejä
60g voita
1. Sulata voi.
2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan
3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos.
4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
5. Vaahdota kerma.
6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet pois.
7. Notkista rahka ja sekoita siihen maitoon sulatettu liivate.
8. Jos haluat korostaa lakan makua sekoita rahkaseokseen lakkahillo. Hillo ei kuitenkaan ole pakollinen. Kääntele joukkoon kermavaahto
9. Levitä seos keksikerroksen päälle ja nosta jääkaappiin.
10. Kinuskikerroksessa toista kohdat 5 ja 6.
11. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen kinuski ja maitoon sulatettu liivate.
12. Kääntele joukkoon kermavaahto ja mausta tarvittaessa sokerilla. Levitä lakkakerroksen päälle.
13. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h, mielellään yön yli.
Kakun voit koristella haluamallasi tavalla. Itse käytin suklaasulaa, fudgepaloja, karkkeja ja orvokkeja.
Kakku hävisi hyvin nopeasti kahvipöydässä ja sai paljon kehuja.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!