Siirry pääsisältöön

Bataatti-taateli browiet

Vaikka tammikuu kerkesi jo päättymään niin silti jatketaan tällä sokerittomalla teemalla (jos viikonloppuun jaksaisi sinnitellä ;) ) . Näin Kakkumonsterin blogissa ohjeen terveellisistä browniesta ja päätin hieman googlettaa aiheesta. Ohjeita onkin netti pullollaan, tässä oma versioni mukaillen Kakkumonsterin reseptiä.
Ohje on munaton ja gluteeniton, helpoilla muutoksilla siitä saa myös maidottoman.
Bataatti-taateli brownies:
(35x25cm vuoka)
- 700g bataattia
- 1 ylikypsä banaani
- 450g taateleita
- 2dl rasvatonta jugurttia tai maitoa
- 200g tummaa suklaata, 90%
- 1dl maapähkinävoita (sokeritonta)
- 2dl raakakaakaojauhetta
- 2dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sempers)
- 0,5dl perunajauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 2rkl hunajaa
- 100-200g suolapähkinöitä
Itse käytin valmistukseen monitoimikoneen isoa blenderikulhoa. Sain koko massan sekoitettua kätevästi yhdessä kulhossa ja ylimääräiseltä tiskiltä vältyttiin. Mutta onnistuu myös pienellä blenderillä ja sen jälkeen kulhossa loput sekaisin puukauhan avulla.
Kuori ja pilko bataatti. Keitä kypsäksi vedessä niin että vesi juuri peittää bataatit.  Nosta kypsät bataatit reikäkauhalla monitoimikoneen kulhoon ja kaada päälle hieman keitin vettä että saat tasaisen hyvä seoksen. Poista taateleista kivet (itse käytin hevi osastolla myytäviä pieneen pahvilaatikkoon pakattuja "tuoreita" taateleita, mutta myös kuivat käyvät kun katsot että eivät ole sokeroituja). Kaada joukkoon myös taatelit ja aja tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä.
Laita joukkoon maito ja pienempiin paloihin pilkottu suklaa. Lisää yksitellen loput aineet suolapähkinöitä lukuun ottamatta. Suolapähkinät voi joko rouhia pinnalle koristeiksi tai laittaa joukkoon rouhittuna tai kokonaisina.
Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja paista 200 asteessa n. 35-45 minuuttia riippuen vähän millaisen koostumuksen haluat. Itse paistoin vain 35 minuuttia ja jäivät sellaisen tahmaisen mutaisiksi :)


Kommentit

  1. Punnitsitko taatelit kivineen vai ilman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut että vastaamisessa kesti. Ihan juu kivineen kaikkineen punnittu.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi