Siirry pääsisältöön

Kinuskiset uunijuustokakut pääsiäiseksi

Voihan pääsiäinen minkä menit tekemään. Niin paljon tuli herkkuja syötyä että voihan mahamakkarat :D No, ei niitä kukaan pakolla minun suustani alas kaatanut ihan itse tuli kiskottua ja leivottua kaksin käsin.
 
Lankalauantaina meillä oli ihania ystäviä kylässä. Ruokaan en ollut niinkään panostanut vaan tarjolla oli ihan perusruokaa juuresmuussia ja lihapullia. No minun puolustuksekseni minun piti tehdä lammaspyöryköitä, mutta en löytänyt lampaan jauhelihaa. No mutta jälkiruokaan panostettiin sitäkin enemmän.
 
Uusimmassa Koti ja Keittiö lehdessä (04/2015) oli herkullinen resepti suklaiselle juustokakulle ja suolakinuskille. Minun blogia seuraavat että minulla on pahoja ongelmia reseptien seuraamisen kanssa ja pakkohan tätäkin oli hieman muuttaa ;) Alkuperäinen resepti (hieman vaillinainen sellainen) löytyy täältä. Mutta tässä siis minun versioni.
 
 
 
Suklainen juustokakku ja suolakinuski
24cm vuoka
 
Pohja:
 
250 g cookies keksejä tai digestivejä
1rkl kaakaojauhetta ( esim. Fazer)
70 g voita tai margariinia
 
tai
 
150g digestivekeksejä
50g tummaan suklaata
50g suolapähkinöitä
50g voita tai margariinia
 
Itse koin tuon alkuperäisen pohjan aika raskaana ja rasvaisena verrattuani esim. digestiveistä tehtyyn pohjaan.
 
Täyte:
 
2 tl vanilja-esanssia
600 g mascarponejuustoa tai
tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1½  dl ruokosokeria
3 munaa
200 g ranskankermaa
½ dl maissitärkkelystä
 
Lisäksi:
 
75 g tummaa suklaata
1 prk (397 g) valmiiksi karamellisoitua
kondensoitua maitoa
1 tl merisuolaa
noin 1 ½ dl suolapähkinöitä
 
 Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon.
 Pingota irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperipala.
 Painele keksi-rasvaseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta reunoille, apuna voit käyttää esim. lusikkaa. Huomio ettei vuokaan nurkkaan jää liian paksu kohta, painele sieltä viimeiseksi.
 Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
 Paista 170-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan, kunnes se on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Kakusta tihkuu rasvaa paistoin aikana joten suosittelen paistamaan pellin ja leivinpaperin päällä. Muutoin rasva tippuu uunin pohjalle ja aiheuttaa savuhaittaa (sitä on joskus tullut kokeiltua ;) )
 
 Anna kakun jäähtyä ja siirrä se viileään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
 
Paloittele suklaa esim. kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Kuumenna vettä mikrossa ja sulata suklaa laittamalla pussi kuumennettuun veteen. Itse en kummemmin pidä kondensoidusta maidosta tehdystä kinuskista, kinuskin voi myös keittää itse (1dl kuohukermaa ja 1dl fariinisokeria). Kuumenna kinuski ja sekoita joukkoon maito ja suola, sekoita..
 
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä kinuski kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele pähkinät päälle. Leikkaa pursotinpussiin pieni reikä ja pursota suklaa kakun päälle haluamallasi tavalla.
 
 
 
Sunnuntaina jatkoimme pääsiäisen juhlintaa perinteisissä merkeissä sukulaisten kanssa. Lupaudun perinteitä noudattaen tekemään jälkiruuan ja pakko oli kokeilla tätä Pullahiiren reseptiä. Pullahiiren resepteillä tietää aina että maku on varmasti taattu, niin myös tällä kertaa oli. Itse tein kakusta vähän isomman ja siksi vähän venytin reseptiä ja muokkasin meille sopivaksi ;) Ja koska imetys on imenyt aivoni ja muistini niin sopivasti unohdin tuon kinuskivaahdon kakusta kokonaan :D :D
 
 
 
Taivaallinen kinuskijuustokakku
26cm vuoka
 
Pohja:
200 g Domino-täytekeksejä
50g voita

Juustokakkutäyte:
750 g mascarponejuustoa  
2 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
1/2 dl tomusokeria
3 rkl vaniljasokeria
5 rkl maissitärkkelystä
1 dl vispikermaa
2rkl rommiesanssia
5 kananmunaa

Kinuskivaahto:
200 g ranskankermaa
2 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria

Koristeluun
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
70g tummaa suklaata
 
Murskaa keksit pohjaa varten. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä vuoan reunat kevyesti. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista juustokakkutäyte notkistamalla mascarpone yhdessä karamellisoidun kondensoidun maidon kanssa. Lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä maissitärkkelys. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja rommiesanssi sekä kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Älä kuitenkaan ylivatkaa, vaan sekoita massa niin, että se menee hyvin sekaisin. Kaada täyte keksipohjan päälle. Vuoraa vuoka hyvin leveillä foliopaloilla ulkopuolelta (mielellään varuiksi kaksi kappaletta päällekäin). Ota kakkuvuokaa suurempi uunivuoka ja nosta foliolla vuorattu kakkuvuoka uunivuokaan. Kaada kiehautettu, kuuma vesi uunivuokaan 3-4 cm korkeuteen.
 
Itse käytän pyrexin lasista vuokaa tuossa vesihauteessa.
 
Nosta paistovuoka kakkuvuoan kanssa 175 asteiseen uuniin 1 tunnin 30min ajaksi. Voit peittää kakun pinnan foliolla, jotta kakku ei tummu pinnalta. Käännä tunnin paistamisen jälkeen uuni pois päältä, mutta jätä kakku vielä uuniin noin 30min ajaksi. Nosta 30min jäähtymisen jälkeen kakku pois uunista uunivuoan kanssa ja tarkista että on hyytynyt. Uunista riippuen voit joutua jatkamaan paistoaikaa. Nosta kakku pois foliokääreistä ja nosta jäähtymään ritilän päälle vuoassa. Nosta hieman jäähtynyt kakku jääkaappiin jäähtymään jääkaappikylmäksi. Anna olla jääkaapissa mielellään yön yli jäähtymässä.

Mittaa kulhoon ranskankerma, vispikerma sekä tiukasti mittaan puristettu fariinisokeri. Vatkaa seos vaahdoksi ja levitä kakun päälle. Irrota kakku vuoasta ja siirrä kakku vuoan pohjan avulla tarjoiluastialle. Ota samalla siirtäessä siis vuoan pohja ja leivinpaperi pois kakun alta.
 
Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla ja pursota kakun päälle haluamallasi tavalla. Sulat suklaa kuten yllä olevassa reseptissä ja koristele kakku sillä. Itse en käyttänyt mansikoita kuten alkuperäisessä reseptissä koska en välitä ulkolaisten mansikoiden mausta.
 
Pakko sanoa että hyvää oli :D
 
 
 
( Alimmainen resepti kopioitu ja muokattu Pullahiiren sivulta)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Lakka-kinuskijuustokakku

Kesäkuussa juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Halusin tarjoilla juhlissa juustokakkua jollain uudella makukombolla. Normaalisti olen miettinyt tarjottavat ennen kauppaan menoa, mutta nyt olin kaupassa vailla ideaa. Onneksi törmäsin rahkahyllyssä Valion lakan makuiseen rahkaan. Siitä alkoivat ideat sinkoilemaan ja syntyi tämä kakku. Lakkakerros: 2 dl kermaa (vispi tai kuohu) 3 prk lakkarahkaa 3 liivatetta Tilkka maitoa ( 1dl lakkahilloa) Kinuskikerros: 4 dl kermaa (vispi tai kuohu) 2 dl kinuskia (käytin kaupan valmista) 200g tuorejuustoa 5 liivatetta Tilkka maitoa (Ruokosokeria maun mukaan) Pohja: 150g Lotus tai Bastogne keksejä 60g voita 1. Sulata voi. 2. Muskaa keksit ja sekoita voisulaan 3. Laita leivipaperi 24cm irtopohjavuokaan ja levitä päälle keksi-voiseos. 4. Tee ensin lakkakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vaahdota kerma. 6. Kuumenna maitotilkka mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Muista puristella ensin ylimääräiset vedet poi