Siirry pääsisältöön

Kinuskinen uunijuustokakku

Mammatreffejä taas pukkasi tälläkin viikolla. Nyt oli minun vuoroni toimia emäntänä ja samalla palasin myös jälkiruokatehtäviin. Olen meinaan pitänyt niistä vähän taukoa, siis makeista jälkiruuista/leivonnaisista. Minulla on meinaan sellainen ongelma että jos kaapissa on jotain herkkua on se syötävä pois ja nyt kun ajatuksena on keventää itseäni kesäksi.



Kakun nimi tässä kohtaa ei kyllä herätä mitään mielitekoja mutta teidän on luotettava minun (ja muiden mammojen) sanaan kun sanon että tämä on taivaallisen hyvää. Alkuperäin resepti löytyy Pullahiiren eli Taru Vihavaisen kirjasta Pullahiiren makeat kakut. Olen kirjan saanut mieheltäni syntymäpäivälahjaksi ja voin kertoa että sitä on käytetty. Se pitää sisällään monen monta ihanaa reseptiä.

En tiedä että onko jonkun etiketin vastaista julkaista kirjojen reseptejä blogissa (jos on niin anteeksi), mutta tämä on niin ihana ja monet ystäväni ovat sitä pyytäneet joten jonnekin se on pakko ylös laittaa :) Tämä on oma muunnelmani pohjan osalta reseptistä, joten ei ole ihan tismalleen sama joka kirjasta löytyy.

Pohja:

50g suolapähkinöitä
150g digestivekeksejä
70g voita tai margariinia

Täyte:

n. 220g kermatoffeekaramelleja (esim. Omar tai Lidlin lehmäkarkit)
1 prk kondensoitua maitoa (sitä keittämätöntä)
3 prk (a 250g) mascarponejuustoa
3/4 dl ruokokidesokeria
5 munaa

Kuorrute:

2dl ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
+
Kinuski ( 1dl fariinisokeria ja 1dl kuohukermaa)

Hienonna keksit ja pähkinät. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Painele seos 26cm irtopohjavuoan pohjalle (muista pingottaa alle leivinpapari)ja reunoille. Nosta jääkaappiin hetkeksi viilentymään.

Pilko karkit. Vatkaa hyvin keskenään tuorejuusto, sokeri ja kondensoitu maito. Lisää joukkoon munat hyvin sekoittaen. Viimeiseksi kääntele joukkoon pilkotut karkit. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Paista kakku uunissa 160 asteessa foliolla peitettynä (jotta pinta pysyy kauniina)1h ja 30min ajan. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä kun on saanut levätä yön yli jääkaapissa.

Ennen tarjoilua tee kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ranskankerma ja sokerit. Levitä kylmän kakun päälle. Keitä kinuski hyvissä ajoin.( Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa kokoajan sekoittaen. ) Koristele kakku jäähtyneellä kinuskilla.

Vinkki: Saat tästä kakusta ihanan suklaisen version käyttämällä pohjassa suklaacookies-keksejä ja lisäämällä täytteen joukkoon 50g suolapähkinöitä ja 70g maitosuklaapaloja.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D N...

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan poh...

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sok...