Mammatreffejä taas pukkasi tälläkin viikolla. Nyt oli minun vuoroni toimia emäntänä ja samalla palasin myös jälkiruokatehtäviin. Olen meinaan pitänyt niistä vähän taukoa, siis makeista jälkiruuista/leivonnaisista. Minulla on meinaan sellainen ongelma että jos kaapissa on jotain herkkua on se syötävä pois ja nyt kun ajatuksena on keventää itseäni kesäksi.
Kakun nimi tässä kohtaa ei kyllä herätä mitään mielitekoja mutta teidän on luotettava minun (ja muiden mammojen) sanaan kun sanon että tämä on taivaallisen hyvää. Alkuperäin resepti löytyy Pullahiiren eli Taru Vihavaisen kirjasta Pullahiiren makeat kakut. Olen kirjan saanut mieheltäni syntymäpäivälahjaksi ja voin kertoa että sitä on käytetty. Se pitää sisällään monen monta ihanaa reseptiä.
En tiedä että onko jonkun etiketin vastaista julkaista kirjojen reseptejä blogissa (jos on niin anteeksi), mutta tämä on niin ihana ja monet ystäväni ovat sitä pyytäneet joten jonnekin se on pakko ylös laittaa :) Tämä on oma muunnelmani pohjan osalta reseptistä, joten ei ole ihan tismalleen sama joka kirjasta löytyy.
Pohja:
50g suolapähkinöitä
150g digestivekeksejä
70g voita tai margariinia
Täyte:
n. 220g kermatoffeekaramelleja (esim. Omar tai Lidlin lehmäkarkit)
1 prk kondensoitua maitoa (sitä keittämätöntä)
3 prk (a 250g) mascarponejuustoa
3/4 dl ruokokidesokeria
5 munaa
Kuorrute:
2dl ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
+
Kinuski ( 1dl fariinisokeria ja 1dl kuohukermaa)
Hienonna keksit ja pähkinät. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Painele seos 26cm irtopohjavuoan pohjalle (muista pingottaa alle leivinpapari)ja reunoille. Nosta jääkaappiin hetkeksi viilentymään.
Pilko karkit. Vatkaa hyvin keskenään tuorejuusto, sokeri ja kondensoitu maito. Lisää joukkoon munat hyvin sekoittaen. Viimeiseksi kääntele joukkoon pilkotut karkit. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Paista kakku uunissa 160 asteessa foliolla peitettynä (jotta pinta pysyy kauniina)1h ja 30min ajan. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä kun on saanut levätä yön yli jääkaapissa.
Ennen tarjoilua tee kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ranskankerma ja sokerit. Levitä kylmän kakun päälle. Keitä kinuski hyvissä ajoin.( Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa kokoajan sekoittaen. ) Koristele kakku jäähtyneellä kinuskilla.
Vinkki: Saat tästä kakusta ihanan suklaisen version käyttämällä pohjassa suklaacookies-keksejä ja lisäämällä täytteen joukkoon 50g suolapähkinöitä ja 70g maitosuklaapaloja.
Kakun nimi tässä kohtaa ei kyllä herätä mitään mielitekoja mutta teidän on luotettava minun (ja muiden mammojen) sanaan kun sanon että tämä on taivaallisen hyvää. Alkuperäin resepti löytyy Pullahiiren eli Taru Vihavaisen kirjasta Pullahiiren makeat kakut. Olen kirjan saanut mieheltäni syntymäpäivälahjaksi ja voin kertoa että sitä on käytetty. Se pitää sisällään monen monta ihanaa reseptiä.
En tiedä että onko jonkun etiketin vastaista julkaista kirjojen reseptejä blogissa (jos on niin anteeksi), mutta tämä on niin ihana ja monet ystäväni ovat sitä pyytäneet joten jonnekin se on pakko ylös laittaa :) Tämä on oma muunnelmani pohjan osalta reseptistä, joten ei ole ihan tismalleen sama joka kirjasta löytyy.
Pohja:
50g suolapähkinöitä
150g digestivekeksejä
70g voita tai margariinia
Täyte:
n. 220g kermatoffeekaramelleja (esim. Omar tai Lidlin lehmäkarkit)
1 prk kondensoitua maitoa (sitä keittämätöntä)
3 prk (a 250g) mascarponejuustoa
3/4 dl ruokokidesokeria
5 munaa
Kuorrute:
2dl ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
+
Kinuski ( 1dl fariinisokeria ja 1dl kuohukermaa)
Hienonna keksit ja pähkinät. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Painele seos 26cm irtopohjavuoan pohjalle (muista pingottaa alle leivinpapari)ja reunoille. Nosta jääkaappiin hetkeksi viilentymään.
Pilko karkit. Vatkaa hyvin keskenään tuorejuusto, sokeri ja kondensoitu maito. Lisää joukkoon munat hyvin sekoittaen. Viimeiseksi kääntele joukkoon pilkotut karkit. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Paista kakku uunissa 160 asteessa foliolla peitettynä (jotta pinta pysyy kauniina)1h ja 30min ajan. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä kun on saanut levätä yön yli jääkaapissa.
Ennen tarjoilua tee kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ranskankerma ja sokerit. Levitä kylmän kakun päälle. Keitä kinuski hyvissä ajoin.( Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa kokoajan sekoittaen. ) Koristele kakku jäähtyneellä kinuskilla.
Vinkki: Saat tästä kakusta ihanan suklaisen version käyttämällä pohjassa suklaacookies-keksejä ja lisäämällä täytteen joukkoon 50g suolapähkinöitä ja 70g maitosuklaapaloja.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!