Siirry pääsisältöön

Minecraft-kakku

Ystäväni poika täytti 11-vuotta (nyt tuli oikosulku enkä ole enää ihan varma että ikä on oikein). Hän toivoi synttäreilleen Minecraft-kakkua. Tämä piti tavata mulle puhelimessa koska mulla ei ollut hajuakaan koko minecraftista. Mutta kuten varmaan viisaimmat teistä tietääkin tämä on siis valloillaan oleva tietokonepeli. Myöhemmin minulle selvisi että omat lapseni 3- ja 5-vuotta ovat myös pelanneet peliä enonsa kanssa....äiti ei tästä ole niin happy...
 
No onneksi jälleen minut pelasti google jonka avulla löytyy kaikkea. Kakun muodosta ja toteutuksesta tuli tarkat ohjeet synttärisankarilta. Tämä on siis ilmeisesti se virallinen minecraft kakku...
 
Sisällä kakussa oli pätkimousse. Kakku pohja on tehty säädettävään neliövuokaan ja pohjassa oli 10 munaa.
 



Kommentit

  1. Ihan uus juttu tuo miullekin. :) mutta on hieno kakku kyllä! niiku kaikki noista sun tekeleistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sonja. Tuo google on mun pelastus näissä kakkujutuissa. Itselläni on kaksi poikaa joten nuo prinsessajutut on myös tsekattava tarkkaan ;) Viimeksi googletin tähkäpäätä...

      Poista
  2. Mistä löydän tolle kakulle reseptin tai voisitko kertoa? Koska kaverin kanssa ajateltiin leipoo mun synttäreille minecraft kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut että vastaan sinulle vasta nyt. Toivottavasti ei ole liian myöhäistä. Kakkupohja on ihan sokerikakkupohja joka on paistettu neliskulmaisessa vuokassa. Voit myös koota kakun useasta kääretorttupohjasta. Kakun voit täyttää haluamallasi täytteellä. Blogistani löytyy erilaisia reseptejä tähän. Kakun päälle olen levittänyt sokerikreemiä (80g voita ja 150g tomusokeria jotka on vatkattu vaahdoksi) ja sen päälle sokerikuorrutteesta kaulitut koristeet. Oliko tästä apua?

      Poista
  3. Upea!!! 7-vuotissynttärit tulossa ja poika tulee olemaan niin innoissaan tällaisesta kakusta, tosin pakko taipua pyytämään kondiittorin apua...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kuin ilahdutat minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria