Siirry pääsisältöön

Hyvä Saksa!!

Nyt voisi sanoa että nämä päivitykset laahaa ja aika pahasti. Meillä on paljon ollut muutoksia täällä kotirintamalla, mukavia sellaisia, ja ne ovat vähän verottaneet tätä blogin päivitystä. Mutta jos sitä taas ottaisi itseään niskasta kiinni (miljoonanen kerran) ja laittaisi blogin kuntoon. Voisi vaikka vähän vaihtaa ulkonäköä ja värimaailmaa.
 
Mutta takaisin kakkuihin. Esikoinen pelasi kesällä jalkapalloa Euroliigassa (kaupungin oma liiga). Näiden nuorimmaisten vuonna 2007 syntyneiden joukkueiden nimet olivat yksinkertaisesti maiden nimiä eikä eurooppalaisten joukkueiden nimiä kuten isommilla. Nämä helpommin lausuttavat nimet taipuivat näin pienmpienkin suuhun.
 
Meidän Jooa siis pelasi Saksa nimisessä joukkueessa joka muodostui saman koulualueen lapsista. Täytyy kyllä sanoa että aivan huippu joukkue siitä tulikin, niin lasten kuin valmentajienkin osalta. Valmentajat olivat niin ihania että järjestivät lapsille viimeisiin treeneihin kaikkea ekstraa, itse lupauduin leipomaan aiheeseen sopivan kakun.
 
Kakun aihe oli itsestään selvä, mutta toteutuksessa jouduin kyllä "lainaamaan" miestäni ja hänen tietouttaan palloilulajeista. Näin saimme aikaa suht oikean näköisen jalkapallo kakun.
 
Kakku oli leivottu ihan tavalliseen pyöreään vuokaan, mutta kokoamisen toteutin pala palalta Ikean isoon metallikulhoon. Kakun sisällä oli futarin toiveesta maitosuklaamousse. Päällinen oli kaulintamassaa ja sokerimassaa.
 
Kentän laidalla

Pikku futaaja hakemassa diplomiaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaani-kaurakeksi ilman lisättyä sokeria

Smoothiekakku postauksessa vinkkasin luonnollisesti sokerittomista lastenkekseistä jotka on ollut ihan meidän lemppari keksejä kun pojat ovat olleet pieniä. No kuinkas ollakaan niitä ei enää olekaan Semperin valikoimassa. Tosi harmi, olivat hyvää ja terveellistä naposteltavaa. Meillä ei siis keksejä noin niin kuin muuten napostella, mutta esim reissussa olivat tosi hyviä antaa lapsille kun alkoi meno yltymään ;) Ja siis nimen omaan noita luontaisesti sokerittomia keksejä, normikeksit ainoastaan herkkupäivänä. No nyt kun tuo meidän kuopus alkaa olla sellaisessa iässä että on kiva että saa välillä lahjottua jollain hiljaisuutta niin ärsyttää kun suosikit on poistuneet markkinoilta. FB:n vauvaryhmässä yksi äiti vinkkasi että Hipp:ltä löytyy vastaavia keksejä, mutta valitettavasti ne ei ainakaan toistaiseksi kuulu meidän Prisman valikoimaan. Toinen äiti samaisessa ryhmässä vinkkasi että keksejä voi myös itse leipoa. Hah, ei sitten ollut se ajatus edes käynyt mielessä sitä ennen :D No tu

Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku

Joitain viikkoja sitten tein syntymäpäiväkakun jonka väliin tuli sipaisu lemoncurdia ja valkosuklaamoussea. Tällä kombolla olen kakkuja tehnyt kyllä aikaisemminkin mutta pakko myöntää että lemoncurd on ollut suoraan kaupan hyllystä. Ei sillä että siinä kaupan (MacKays) on mitään vikaa, mutta kyllä tämä itsetehty pesee sen mennen tullen. Syy miksi ihastuin tähän itsetehty on se että siinä tulee sitruunan kirpeys ja hapokkuus aivan eritavalla esille. Omaan suuhuni tällaiset makean ja kirpeän liitot ovat taivas! Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku (24cm vuoka) - 175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 200g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa - 3 keltuaista - 2,5dl sokeria (puolet hillosokeria) - 2 sitruunan raastettu kuori - 1,5dl sitruunamehua - 50g  pehmeää voita - 2 liivatetta - tilkka vettä Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjall

Raparpericurd-valkosuklaajuustokakku

Tuli vähän noottia siitä että blogissa on ollut hiljaiseloa ;) Pakko oli siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa tänne jotain. Täytekakut laahaa edelleen vuoden jäljessä mutta jos jotain muuta kirjoitan ettei tartte siihen sumaan koskea. Olen ollut ihan ällikällä lyöry siitä että kuinka suureen suosioon on  lemoncurd-valkosuklaajuustokakku  noussut. On ollut erittäin häkellyttävää nähdä muiden kuvia ja kehuja tuosta kakusta, kiitos siis siitä teille ihanat lukijani.  Koska rakastan curdeja ja olen aikaisemmin jo tehnyt raparpericurdia ja käyttänyt sitä kakun täytteessä niin pakkohan siitä oli tehdä myös kakku. Tässä siis lemoncurd-kakun "serkku" raparpericurd-kakku. Raparperi-valkosuklaajuustokakku: (24cm vuoka) -175g kauratäytekeksejä (vanilja) - 40g voita - 4dl kuohukermaa - 250g mascarponea (myös tavallinen tuorejuusto käy) - 3 valkuaista - 250g valkosuklaata - 4 liivatetta - tilkka maitoa -400g raparperin varsia pieninä palloina - 1 dl sokeria